• De jeugdige leden van DOS Sportief en T&P Sport worden door Sinterklaas hartelijk en vooral waarderend toegesproken.
• De jeugdige leden van DOS Sportief en T&P Sport worden door Sinterklaas hartelijk en vooral waarderend toegesproken. Foto: Cees van Cuijlenburg

Feestelijk welkom Sint en pieten in Lignum

Algemeen 336 keer gelezen

MAURIK • In gezelschap van uitbundige pieten maakte Sint Nicolaas een feestelijke entree in de nieuwe sporthal Lignum. Daar werd de goedheiligman opgewacht door een grote schare jeugdleden van DOS Sportief en T&P Sport.

Het bezoek mondde uit in een spontane activiteit. Sint verdiepte zich met zijn helpers middels meerdere contacten en gesprekjes  in de bewegingssporten. De belevingswereld van de kinderen stond daarbij centraal. Het werd vooral een feestelijke gebeurtenis. Door de mooie samenwerking van DOS Sportief en T&P Sport, die vooruitloopt op de toekomstige fusie, was het een uiting van verwachtingsvol beleid.

Met spandoek en slingers was een afgebakend deel van de sporthal versierd. De kinderen konden volop bewegen op een circuit van meerdere toestellen. Sint - en zeker de pieten - wilden wel eens weten hoe al die frivole buitelingen moesten worden uitgevoerd. Later deelden zij aan alle leden presentjes uit, werd er uitvoerig gezongen en was er een uitvoerig ‘tot ziens’.

Rijswijk
De gymgroepen in Rijswijk kregen een dag later bezoek van de pieten. Ook hier was er gezorgd voor een vrolijke opzet en verrassende ontknoping. In beide gevallen zorgden de supermarkten Jumbo in Maurik en Boons in Eck en Wiel voor welkome traktaties.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie