• Sinds zaterdag staan er tien sfeervol verlichte kerstbomen in de Tielse stadsgracht.
• Sinds zaterdag staan er tien sfeervol verlichte kerstbomen in de Tielse stadsgracht. Foto: Fred de Langen

Sfeervol verlichte kerstbomen sieren Tielse stadsgracht

Algemeen 368 keer gelezen

TIEL • Ondernemersvereniging Hart van Tiel plaatste zaterdag, in samenwerking met Stichting Vierstromenland, tien sfeervol verlichte kerstbomen in de stadsgracht. Deze drijvende bomen sieren de hele maand december de stadsentree vanaf het Hoogeinde. Samen met de 150 kerstbomen die eerder al in de stad zijn geplaatst, zorgt dit voor een gezellige kerstsfeer tijdens het doen van de kerstinkopen.

“Het idee van deze drijvende kerstbomen is vorig jaar ontstaan, toen we hierover werden getipt door Jean-Paul Opperman van het Creatief Platform”, vertelt Rose van den Berg, eventmanager van Hart van Tiel. “Het project is toen echter door de lockdown op on hold gezet. We zijn erg blij dat de drijvende kerstbomen dit jaar wel geplaatst konden worden. Het zal zeker bijdragen aan de kerstsfeer die we in Kerststad Tiel willen creëren.”

Sfeer- en streekmarkt
Op de koopzondag van 18 december organiseert de vereniging een sfeer- en streekmarkt in de stad. Er staan dan ruim vijftig kramen, verdeeld over de Varkensmarkt en het Plein. Ook zijn er die dag kerstkoren, is er een levende kerststal, een arrenslee rijdt door het centrum, de Kerstman is er natuurlijk en ook de wensboom staat er weer. Kortom; een gezellige en sfeervolle middag in de binnenstad van Tiel.


Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie