• De Bouwplaats 2.0 is opgebouwd in Kunsthuis Kaayk.
• De Bouwplaats 2.0 is opgebouwd in Kunsthuis Kaayk. Foto: aangeleverd

Bouwplaats 2.0 even te zien in Kunsthuis Kaayk

Algemeen 367 keer gelezen

TIEL • Guusje Kaayk en de Stichting Vrienden Coen Kaayk heten bezoekers op zaterdag 10 en zondag 11 december tussen 13.00 en 17.00 uur welkom in Kunsthuis Kaayk aan de Stationsstraat 32 in Tiel.

De vrienden van de Stichting Vrienden Coen Kaayk hebben de afgelopen twaalf maanden een bijzondere presentatie gerealiseerd omtrent het werk van de in 2014 overleden Tielse kunstenaar Coen Kaayk. Zij willen dit graag onder de aandacht brengen.

Bouwplaats gerestaureerd
De Stichting Vrienden Coen Kaayk heeft in 2021-2022 de bouwelementen en objecten uit Kaayk’s Bouwplaats gerestaureerd. De Bouwplaats 2.0, die dit jaar ook te zien was tijdens Object Rotterdam en de DutchDesignWeek, is tijdelijk opgebouwd in Kunsthuis Kaayk.

De bouwelementen, objecten van acrylaat en polyester, zijn de basis om fantasierijke steden van licht en kleur te creëren. Steden die steeds weer anders worden opgebouwd, afhankelijk van de locatie. Het concept van Coen Kaayk was dat in principe iedereen kon meebouwen, onder voorwaarden dat alleen horizontalen en verticalen werden toegepast.

Kijkje in de keuken
Antoon en John bieden de bezoekers in dat weekeinde een ‘kijkje in de keuken’ en nemen belangstellenden mee naar de werkplaatsen. Zij laten aan de hand van voorbeelden zien hoe zij met de vrienden en vrijwilligers de bouwelementen en objecten uit Kaayk’s Bouwplaats hebben gerestaureerd. En ook met welke materialen en gereedschappen er wordt gewerkt.

Kunst Zien Kunst Kopen met tekeningen en objecten van Guusje Kaayk, objecten van Coen Kaayk (1947-2014) en elementen uit De Bouwplaats, van klein tot groot. In de ateliers zijn ook voorbeelden, halfproducten, mallen, materialen te zien die Guusje Kaayk in haar werk toepast.


Websites: www.stichtingvriendencoenkaayk.nl en www.kaayk.nl

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie