• Het Tiels Madrigaal Koor heeft een enerverend jaar achter de rug.
• Het Tiels Madrigaal Koor heeft een enerverend jaar achter de rug. Foto: TMKAangeleverd

Kerstconcert Tiels Madrigaal Koor en Jongerenkoor Chantiel

Algemeen 565 keer gelezen

TIEL • Het Tiels Madrigaal Koor en Jongerenkoor Chantiel geven op zondag 11 december om 16.00 uur een gratis toegankelijk kerstconcert van ongeveer een uur in de Sint Maartenskerk in Tiel. 

Het Tiels Madrigaal Koor heeft een enerverend jaar achter de rug. Vorig jaar rond deze tijd gaf het een concert. Dat optreden werd gestreamd en er was geen publiek bij. Het Passieconcert werd wél gegeven, maar door de korte voorbereidingstijd in afgeslankte vorm. 

Ondertussen was in februari de oorlog uitgebroken in Oekraïne en werd er in Tiel door vijf plaatselijke koren een prachtig initiatief genomen voor een benefietconcert. Het Madrigaal Koor deed daaraan mee, evenals Jongerenkoor Chantiel. 

Op die avond ontstond het idee een kerstconcert te organiseren, waarbij Tiels Madrigaal Koor en Chantiel samen zouden optreden. Het programma op 11 december is zeer divers. Tiels Madrigaal Koor zingt enkele klassieke stukken en Chantiel zingt kerststukken uit het eigen repertoire. 

Gezamenlijk
Beide koren zijn ook gezamenlijk te beluisteren; in het openings- en slotstuk, met Engelse carols van hedendaagse componisten en ook met het aloude ‘Resomet in Laudibus’. Jonathan Kooman begeleidt de koren op orgel. Hij speelt bovendien nog twee prachtige stukken. Het programmaboekje bevat een verdere toelichting en alle teksten met vertaling.

De kerk is om 15.30 uur open. De toegang is gratis. Programmaboekjes kosten 2 euro. Aan de uitgang is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden