Afbeelding

Geen verhuizing voor tuincentrum Van den Hurk

Algemeen 819 keer gelezen

CULEMBORG • Tuincentrum Van den Hurk verdwijnt na ruim 60 jaar uit het Culemborgse straatbeeld. Het oorspronkelijke plan was om te verhuizen naar het bedrijventerrein Pavijen, maar Van den Hurk stopt met het tuincentrum. 

Ron van den Hurk, eigenaar van het tuincentrum, laat met pijn in zijn hart weten na 31 juli 2023 het tuincentrum te sluiten. Hij denkt nog lang niet aan stoppen met ondernemen. “Wat we precies gaan doen, wanneer en waar, wordt de komende maanden verder duidelijk. Eerst even samen met mijn team knallen tot aan de zomervakantie.”

Perceel verkocht
De locatie van het huidige tuincentrum is al verkocht aan Daelmans Vastgoed. In nauw overleg met de gemeente Culemborg wil Daelmans prachtige nieuwe huizen bouwen.

Wethouder Monica Wichgers vindt het jammer dat tuincentrum Van den Hurk stopt, maar begrijpt het wel. “Zijn droom was ooit om een nieuw tuincentrum te realiseren op de hoek van de Wethouder Schoutenweg en de Laan naar Parijsch. Door de huidige tijd waarin de economische vooruitzichten onzeker zijn, besloot hij zijn droom niet verder waar te maken. We hebben begrip voor zijn keuze en gunnen hem veel succes in de toekomst.”

Tuincentrum Van den Hurk bedankt iedereen voor al die jaren dat inwoners ze wisten te vinden. “Reken voor de sluiting nog op leuke acties en mooie kortingen.”

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie