• Burgemeester Hans Beenakker speldde de Koninklijke onderscheiding bij Pieter Gelijns op. Zijn dochters Ineke en Hanneke kijken op de achtergrond toe.
• Burgemeester Hans Beenakker speldde de Koninklijke onderscheiding bij Pieter Gelijns op. Zijn dochters Ineke en Hanneke kijken op de achtergrond toe. Foto: Jan Bouwhuis

Koninklijke onderscheiding voor Pieter Geleijns

Algemeen 2.101 keer gelezen

TIEL • Pieter Geleijns nam dinsdag, op de dag van Sint Caecilia de beschermheilige van kerkmuziek, musici en dichters, na meer dan veertig jaar afscheid als cantor van de Evangelische-Lutherse Gemeente Tiel. Geleijns werd ‘s avonds benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Hans Beenakker van de gemeente Tiel reikte de onderscheiding uit in de St. Caeciliakapel.

Pieter Geleijns was én is van grote betekenis voor de Protestantse gemeente Tiel en voor de kerkmuziek in Tiel en omstreken. Hij heeft zijn financiële en juridische kennis, evenals zijn muzikale talent, een groot deel van zijn leven ingezet ten dienste van anderen. Als cantor, kerkrentmeester, organist en beheerder van de St. Caeciliakapel en St. Ceciliënhof leverde hij een belangrijke bijdrage aan het welzijn en plezier van veel Tielenaren. 

Zeer geliefd
Ook buiten de kerkelijke gemeenschap zette én zet hij zich geheel belangeloos in voor diverse organisaties en stichtingen, zowel in als rondom Tiel. Velen kennen Geleijns en hij is zeer geliefd.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden