• De provincie Gelderland gaf in deze regio een waarschuwing af in verband met de aanwezigheid van potentieel toxische blauwalgen voor onder meer Camping Het Eiland van Maurik en Recreatieplas Het Eiland van Maurik.
• De provincie Gelderland gaf in deze regio een waarschuwing af in verband met de aanwezigheid van potentieel toxische blauwalgen voor onder meer Camping Het Eiland van Maurik en Recreatieplas Het Eiland van Maurik. Foto: wikipedia

Provincie Gelderland trekt zwemwaarschuwingen in

Algemeen 436 keer gelezen

GELDERLAND/MAURIK • Het zwemseizoen is voorbij en daarmee vervallen de periodieke controles van de kwaliteit van de Gelderse zwemplassen. De provincie Gelderland heeft de waarschuwingen, negatieve zwemadviezen en verboden ingetrokken. Het zwemseizoen loopt formeel van 1 mei tot en met 30 september. In deze periode houdt de provincie de kwaliteit van het zwemwater goed in de gaten.

Het intrekken van de waarschuwingen, negatieve zwemadviezen en verboden betekent niet dat er momenteel geen problemen met de waterkwaliteit meer zijn of kunnen ontstaan. Mensen die buiten het officiële zwemseizoen nog willen zwemmen in zwemplassen, moeten zelf alert zijn op de kwaliteit van het water. Dus niet zwemmen als het water er niet goed uit ziet, bijvoorbeeld als er drijflagen zijn van blauwalgen of als er dode dieren in of bij het water liggen. Overigens zullen er door het frisse weer en de sterk gedaalde watertemperatuur naar verwachting weinig zwemmers te vinden zijn in de Gelderse zwemplassen.

Eiland van Maurik
De provincie Gelderland gaf in deze regio een waarschuwing af in verband met de aanwezigheid van potentieel toxische blauwalgen voor onder meer Camping Het Eiland van Maurik en Recreatieplas Het Eiland van Maurik.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app