• Meer dan honderd bewoners waren dit keer naar de sfeervolle recreatiezaal gekomen.
• Meer dan honderd bewoners waren dit keer naar de sfeervolle recreatiezaal gekomen. Foto: Vrienden van Vrijthof

Vrijdag Middag Café met ‘ontelbare hoeveelheid’ advocaatjes

Algemeen 677 keer gelezen

TIEL • Voor de eerste keer na corona ging vrijdag het Vrijdag Middag Café (VMC) in Vrijthof Tiel weer van start. Deze maandelijkse activiteit wordt de bewoners van het zorgcentrum en hun familieleden aangeboden door de Stichting Vrienden van Vrijthof. Dit keer werd de muzikale ondersteuning verzorgd door het duo One Step Away.

Meer dan honderd bewoners waren dit keer naar de sfeervolle recreatiezaal gekomen. Van achter de Vrijthof-bar waren veertien vrijwilligers druk in de weer om iedereen te voorzien van hapjes en drankjes. Door de telkens wisselende live-muziek is iedere editie van het VMC uniek te noemen.
Het Vrijdag Middag Café is één van de vele activiteiten van de stichting Vrienden van Vrijthof. De voorzitter van de stichting, Lucien Tros, vertelt: “Iedereen is zo blij dat het Vrijdag Middag Café weer van start is gegaan. Deze maandelijkse activiteit bieden wij niet alleen maar de bewoners aan, maar ook hun familieleden en mantelzorgers. Het is altijd een geweldige happening waar een ontelbare hoeveelheid glaasjes advocaat met slagroom geserveerd worden.”

Interactieve dierenweide
De stichting Vrienden van Vrijthof heeft nóg een groot project op stapel staan: een nieuwe, interactieve dierenweide op het Vrijthof-terrein. In deze dierenweide komen veel terrassen, waar iedereen ook in contact kan komen met de beesten. Tros: “Voor de realisatie van deze weide is echt veel geld nodig. Het zou toch geweldig zijn als ook het bedrijfsleven in de kerstperiode een keertje extra kan ‘meedenken’ en een mooie bijdrage levert aan dit project, dat zo veel extra levensvreugde gaat bieden voor de bewoners.”
Het rekeningnummer van de ANBI stichting Vrienden van vrijthof is: NL16 SNSB 0929 622 650.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app