• Het dorp Lienden staat op vrijdag 19 augustus volop in de belangstelling tijdens 'Zomer in Gelderland' van Omroep Gelderland.
• Het dorp Lienden staat op vrijdag 19 augustus volop in de belangstelling tijdens 'Zomer in Gelderland' van Omroep Gelderland. Foto: Rob Zantinge

‘Zomer in Gelderland’ vanuit Lienden

Algemeen 1.047 keer gelezen

LIENDEN • Omroep Gelderland zendt op vrijdag 19 augustus ‘Zomer in Gelderland’ uit. Dit keer wordt Lienden bezocht. De uitzending is van 18.20 tot 18.50 uur op het parkeerterrein van FC Lienden. Wie een mooi plekje op de tribune wil bemachtigen, dient al om 17.30 uur aanwezig te zijn.

Bij het voetbalveld wordt een tribune gebouwd voor de televisie-uitzending. Een team van tien mensen gaat de competitie aan met één van de in totaal vijftien dorpen die deze zomer door Omroep Gelderland worden bezocht. Op het programma staan onder meer een stormbaan en een quiz. Daarnaast is er een opdracht iets te maken met een thema. Het thema wordt pas op het laatst bekendgemaakt. 

Vrouw voor stormbaan
Erwin Vermeer van FC Lienden heeft het voortouw genomen. Hij zoekt nog mensen voor het team, zoals een vrouw voor de stormbaan. Ook zijn nog teamleden nodig voor de decoropdracht en de quiz. Mensen binnen de Tennis Club Lienden (TCL) die hier wat voor voelen, kunnen zich aanmelden via e.n.vermeer@planet.nl. De organisatie adviseert een ieder zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar de tv-opnamen te komen. En dan ook nog het liefst in de outfit van de eigen sportvereniging.

Sportclubs
Vrijdagmiddag presenteren de Liendense sportclubs zich op het kunstgrasveld van de voetbalclub. TCL richt twee miniveldjes in en biedt belangstellenden de gelegenheid kennis te maken met tennis.
In de aanloop naar een nieuw sportseizoen, wordt ook het lokale Liendens sport- en beweegaanbod onder de aandacht gebracht. Vrijdagmiddag tussen 13.30 en 16.30 uur zijn belangstellenden van álle leeftijden welkom op het sportpark van FC Lienden, Molenstraat 16. Deelname is gratis en inschrijven is niet nodig.

Belangstellenden kunnen kennismaken met lokale verenigingen en activiteiten, zoals tennis, turnen/gymnastiek, voetbal, boksen, bootcamp, peutergym/Nijntje beweegdiploma en volleybal (WK vrouwenvolleybal) in Lienden. Elke sport- en beweegaanbieder biedt een verrassend leuke activiteit, voor jong en oud.

Side-event
Dit alles is opgezet als side-event van het programma ‘Zomer in Lienden!’, dat live uitgezonden wordt. Organisatie, coördinatie en regie zijn in handen van de buurtsportcoaches van ‘Samen in beweging!’.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app