• Een beeld van het Slot Event van vorig jaar.
• Een beeld van het Slot Event van vorig jaar. Foto: Richard Brusse

Gratis culturele en sportieve workshops op CruyffCourt Tiel

Algemeen 529 keer gelezen

TIEL • Tiel is voor het tweede jaar op rij ingeloot voor het prachtige project Cultuur@CruyffCourts. Vanaf maandag 15 augustus tot en met vrijdag 19 augustus worden, elke middag vanaf 14.00 uur, gratis culturele en sportieve workshops aangeboden voor kinderen van 8 tot en met 15 jaar op het CruyffCourt in Tiel-West. Op zaterdag 20 augustus is er tussen 13.00 en 16.00 uur een spetterend Slot Event met optredens en korte workshops.

Zinder Educatie, Gemeente Tiel en Mozaïek Welzijn zorgen samen voor een week lang gratis workshops. Kinderen en jongeren kunnen meedoen met onder meer capoeira, een kunstwerk schilderen en een DJ-workshop. Ook komen er workshops Lip Dub maken en graffiti spuiten voorbij. En er wordt uiteraard gevoetbald.

Overzicht workshops
Maandag 15 augustus: Graffiti, 14.00 tot 16.00 uur; dinsdag 16 augustus: Capoeira workshop, 14.00 tot 15.00 uur; woensdag 17 augustus: Kunstwerk schilderen,14.00 tot 15.30 uur; donderdag 18 augustus: Lipdub (videoclip maken), 14.00 tot 16.00 uur; vrijdag 19 augustus: DJ-workshop, 14.00 tot 16.00 uur; zaterdag 20 augustus: Slot Event, 13.00 tot 16.00 uur.

Cultuur@CruyffCourts is een samenwerking van het Jeugdfonds Sport & Cultuur met de Johan Cruyff Foundation. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is er voor mensen die kampen met geldzorgen. Kinderen die enthousiast zijn over de workshops op het CruyffCourt kunnen via een intermediair een aanvraag doen bij het Jeugdfonds en op deze manier structureel lessen volgen bij onder andere Zinder Educatie. Het fonds betaalt het lesgeld voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar. De intermediairs zullen vaak ook regelmatig aanwezig zijn op het CruyffCourt.

Gratis aanmelden
De activiteiten en workshops zijn allemaal gratis toegankelijk. Inschrijven kan via de website www.zinder.nl. Zo zijn bezoekers verzekerd van een plaats. Kinderen mogen ook altijd langskomen op het CruyffCourt (Wadenoijenlaan) als er workshops zijn.

Kijk op www.zinder.nl voor meer informatie.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden