• De oudste deelnemer, de 92 jarige Wim Molle, vader Okke van de werkgroep biljarten, moeder Nona - al 12 jaar beheerder - en dochter Nancy Talapessy.
• De oudste deelnemer, de 92 jarige Wim Molle, vader Okke van de werkgroep biljarten, moeder Nona - al 12 jaar beheerder - en dochter Nancy Talapessy. Foto: Jan Bouwhuis

Biljarttoernooi in Moluks centrum Buah Hati

Algemeen 2.230 keer gelezen

TIEL • In het Moluks centrum Buah Hati werd de afgelopen drie weekenden een biljarttoernooi gehouden. De organisatie was in handen van de familie Talapessy, samen met de houtgroep Kayu Nangka. 

De oudste deelnemer aan het toernooi was de 92-jarige Wim Molle. Hij was zeker niet de enige oudere, want biljarten is een dagbesteding geworden voor de ouderen. Zo is ook dit biljarttoernooi ontstaan. De bedoeling van het toernooi is mensen uit het hele land bij elkaar laten komen om, onder het genot van een hapje en drankje, hun passie te beoefenen.

Saamhorigheid
Want voor een aantal ouderen in Tiel is biljarten zeker een passie geworden. Met name voor de (beginnend) dementerende mensen, die juist veel aandacht nodig hebben. Zij trainen hun breiden en hebben een leuke dagbesteding. Ook de saamhorigheid van zowel de Molukkers als de Nederlandse mensen speelt een belangrijke rol. Zij beoefenen sámen hun passie, onder het genot van heerlijk eten en een drankje.

Vervolg
Het geslaagde toernooi krijgt wellicht volgend jaar een vervolg. Het biljarttoernooi werd mede mogelijk gemaakt door heel veel vrijwilligers van houtgroep Kayu Nangka. Daarnaast was er hulp van sponsoren. De organisatie kijkt terug op een geweldig toernooi van drie weekenden

Rob Zantinge

Redacteur

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Meedoen aan de Betuwse Fietsvierdaagse? Laat meteen je tweewieler checken! Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Erichem wil snel woningen bouwen op 'aanjaaglocatie' Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Hoe houden we in Rivierenland de wolf buiten de deur? Nieuws 8 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden