• De banen één tot en met vier zijn onder meer voorzien van nieuw kunstgras en nieuwe netten.
• De banen één tot en met vier zijn onder meer voorzien van nieuw kunstgras en nieuwe netten. Foto: aangeleverd

Ridderweide neemt nieuwe tennisbanen in gebruik

Algemeen 247 keer gelezen

TIEL • Na een renovatie van een aantal weken werden de nieuwe tennisbanen bij de Ridderweide Tennis en Padel donderdag weer in gebruik genomen. De banen één tot en met vier zijn voorzien van een volledig nieuwe kunstgrasmat, nieuwe netten, telborden en drainage. Nu de drainage in het zandbed ligt, zal de afvoer bij slecht weer een stuk sneller verlopen dan in de oude situatie, zodat de banen veel sneller weer bespeelbaar zijn. 

De werkzaamheden begonnen eind januari, op de dag dat storm Corrie door het land raasde. Dat weerhield aannemer Wijnbergen Sportbouw er echter niet van de oude grasmat op te rollen en een begin te maken met het verwijderen van de lavalaag. 

Extra padelbanen
Ook het hekwerk van baan vijf en de minibaan zijn verwijderd. Op deze plek komen later dit jaar twee extra padelbanen. De planning is dat deze rond 1 juli klaar zijn, zodat het Ridderweide Midsummer Tennis en Padel Toernooi op vier tennis- en vier padelbanen gespeeld kan worden. Het besluit om extra padelbanen aan te leggen werd genomen tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering. De bezetting van de banen en de aanwas van nieuwe leden is dermate groot, dat de twee banen ontoereikend bleken.

Veel animo
Voorzitter Björn Tannemaat: “Padel is de snelst groeiende sport in Nederland en ook bij de Ridderweide Tennis en Padel merken we dat er veel animo voor is. De combinatie van tennis en squash maken dat het een snel en dynamisch spelletje is, wat bovendien voor iedereen vrij snel onder de knie te krijgen is. Ook bij beginners zien we al leuke rally’s ontstaan. De uitbreiding met twee extra padelbanen juichen we vanuit het bestuur dan ook van harte toe, om onze leden voldoende speelmogelijkheden te blijven bieden en de negen competitieteams voldoende ruimte te geven. Daarnaast biedt het meer mogelijkheden voor het organiseren van sportieve uitjes, zoals een bedrijfsevenement of een kinderfeestje.”
“Er gebeurt momenteel veel op de Ridderweide”, aldus Tannemaat. “Naast de verbouwing van de banen zijn we ook druk met duurzaamheid. Het afgelopen jaar is er ledverlichting geplaatst en zijn zonnepanelen in gebruik genomen.”

Open dag
Wie ook kennis wil maken met Ridderweide Tennis en Padel, kan zich via www.ridderweide.nl aanmelden voor de Ridderweide Open Dag. Die vindt plaats op zaterdag 26 maart. Dan worden ook de tennisbanen officieel geopend. Bounce Racketsports verzorgt die dag clinics.

Rob Zantinge

Redacteur

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie