Alle 18-plussers kunnen een afspraak voor de boosterprik maken.
Alle 18-plussers kunnen een afspraak voor de boosterprik maken. Foto: Stockfoto 123RF

Iedereen vanaf 18 jaar kan boosterprik inplannen

Algemeen 112 keer gelezen

REGIO • Alle 18-plussers kunnen een afspraak voor de boosterprik maken. Tenminste, als zij langer dan drie maanden geleden zijn gevaccineerd én de afgelopen drie maanden geen corona hadden. De GGD’en zijn enorm opgeschaald. Ook GGD Gelderland-Zuid heeft voldoende plek om de vaccinatie snel te halen. 

GGD Gelderland-Zuid stond half december voor een grote uitdaging om de boostercampagne te versnellen. Dit was belangrijk omdat de boosterprik extra bescherming geeft tegen de snel opkomende omikron-variant van het coronavirus. Deze opschaling is gelukt. Inwoners kunnen op dit moment voor een vaccinatie terecht in Culemborg, Nijmegen (De Biezen en Jan Massinkhal), Tiel, Wijchen en Zaltbommel. In Tiel is het parkeerterrein vanaf vrijdag 7 januari weer opnieuw aangelegd. De locatie Tiel is dus weer beter bereikbaar.

Zo snel mogelijk 
De GGD vraagt iedereen van 18 jaar en ouder om zo snel mogelijk een afspraak te maken. Deze weken zijn de tijdelijke extra vaccinatielocaties nog open dus er is veel ruimte. Hou www.ggdgelderlandzuid.nl in de gaten voor informatie over de vaccinatielocaties. Een afspraak maken kan via https://coronavaccinatie-afspraak.nl. Iedereen van 60 jaar of ouder, die geen online-afspraak kan maken, mag ook bellen met het landelijke call center 0800 7070. Ook de net 18-jarigen, geboren in 2004, mogen dit call center bellen voor een afspraak. Natuurlijk kunnen deze 18-jarigen uit geboortejaar 2004 ook online een afspraak maken.

Waarom belangrijk?
“De omikron-variant lijkt minder ziekmakend dan de deltavariant, maar is wel veel besmettelijker”, zegt Marloes Mattijssen, arts infectieziektebestrijding. “In Nederland zijn er nu weer strenge maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Want als er heel veel mensen ziek worden, dan komen er toch ook weer veel mensen in het ziekenhuis. Met een booster ben je beter beschermd tegen corona, ook tegen de omikron-variant. Hierdoor kan het virus zich minder goed verspreiden. Als minder mensen besmet raken met het virus, dan leidt dat ook tot minder opnames in het ziekenhuis.”

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie