Youssra, Tallia en Soumia zoeken sponsoren voor diabetespatiëntjes. (Foto: fotograaf Liesbeth Wattimury)
Youssra, Tallia en Soumia zoeken sponsoren voor diabetespatiëntjes. (Foto: fotograaf Liesbeth Wattimury)

Havoleerlingen in de bres voor kids met suikerziekte

Algemeen 832 keer gelezen

Het is beslist geen alledaags profielwerkstuk waar drie havoleerlingen van openbare regionale schoolgemeenschap Lek en Linge in Culemborg nu al maanden mee bezig zijn. Soumia Toutouhi, Youssra Bousdadi en Tallia Tuharea houden 6 januari een middag voor jonge kinderen met suikerziekte.

Culemborg - De drie vriendinnen wilden in hun profielwerkstuk (een examenonderdeel waarin iedere leerling een groot onderwerp onderzoekt en uitwerkt en daar minstens tachtig uur aan besteedt) ‘iets met kinderen’ doen. Zo veel was voor de zomervakantie duidelijk. Maar wat precies, dat moesten ze nog invullen. Youssra Bousdadi (17) gaf de voorzet. Haar broertje Imran van drie heeft diabetes type 1. Hij moet dagelijks zijn bloedsuiker controleren en insuline spuiten. “Je kunt ermee leren omgaan, maar je moet er voortdurend rekening mee houden. Daarom willen we kinderen met diabetes een leuke middag bezorgen, in een sprookjessfeer.”

Steeds meer mensen horen van de actie, weet Soumia Toutouhi (16). “Van alle kanten krijgen we te horen dat het een goed idee is.” Maar dat idee kost geld, zo’n tweeduizend euro, en dat bedrag willen de leerlingen zelf verdienen. Via crowdfunding een loterij of gewoon iets ludieks.

Wie de actie ook wil steunen kan terecht op www.doneeractie.nl, zoeken op ‘bezorg chronisch zieke kinderen een leuke dag.’

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app