Afbeelding
Foto: ZRT

Lampjesactie welkom in ziekenhuis

Algemeen 70 keer gelezen

De jaarlijkse Lampjesactie van de stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland is vrijdag van start gegaan. Voorzitter Wouter de Baat ontstak de lampjes in een grote kerstboom voor het ziekenhuis, en doneerde het eerste bedrag in een van de tonnen die in het ziekenhuis staan voor bijdragen. Naast de hoofdingang staan drie herinneringsbomen: aan de donatiekaarten zitten losse kaartjes om een herinnering of wens in de bomen te hangen.

Tiel - Het is de achtste Lampjesactie, waarbij voor het eerst niet een van de corsowagens van het fruitcorso als basis wordt gebruikt om de donaties zichtbaar te maken door er steeds meer lampjes in te ontsteken. Voorzitter Wouter de Baat: “De Lampjesactie is de belangrijkste fondsenwerving van het jaar voor ons en telkens weer een ijkpunt voor wat we in het afgelopen jaar hebben bijgedragen aan het welbevinden van de patiënten en bezoekers van Ziekenhuis Rivierenland. Terugkijkend is dat weer veel geweest: bijdragen van donateurs en sponsors maakten onder meer een geprojecteerde animatie en de inrichting van een kinder-onderzoekskamer op de Spoedeisende Hulp mogelijk, maar we financieren ook een beweegcircuit voor ouderen, er komen drie nieuwe elektrische fietsen voor kankerpatiënten, we betaalden een fietstrainer en komend jaar realiseren we een bezinningstuin, die tussen verpleeghuis Vrijthof en het ziekenhuis in komt. Laat ik vooral niet de stichting Roparun vergeten, die aan diverse projecten bijdraagt, net als sponsor firma Van Dijkhuizen uit Tiel. Zo hebben we nog veel meer plannen in portefeuille.” De boom voor het ziekenhuis werd geschonken door Hans Kuiper uit Beusichem, geplaatst door aannemer Van der Netten Van Stigt en Rotary Culemborg , en de herinneringsbomen zijn geschonken door Flora Nova.

Zorgmanager van het ziekenhuis Ingrid Wolbert roemde de inzet van de stichting Vrienden: “De bijdragen van de stichting aan het welbevinden van patiënten zijn ongelooflijk nodig en enorm welkom. We zijn elke keer weel heel erg blij met nieuwe projecten en ideeën die in huis worden uitgevoerd, vaak in samenwerking met bedrijven, vrijwilligers of donateurs. Die projecten verblijden patiënten en verbinden ons met onze regio.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie