Simone Albers, Motion and Force, detail uit de tentoonstelling. Foto: Gijs Heuff.
Simone Albers, Motion and Force, detail uit de tentoonstelling. Foto: Gijs Heuff.

Expositie Motion and Force

Algemeen 43 keer gelezen

Expositie Simone Albers (’Motion and Force): nog tot vrijdag 9 juli.

Tiel -  Zinder Tiel nodigt u van harte uit voor de artist talk met Simone Albers op donderdag 8 juli om 20.00 uur. Aanwezig zijn? Meld u dan per mail aan via beeldend@cultuurbedrijftiel.nl.
Simone Albers (Nijmegen 1990) is gefascineerd door de evolutie van de kosmos en de complexiteit van het bestaan. De vragen die ze stelt en in haar werk probeert te beantwoorden zijn filosofisch van aard. Zullen we ooit tot de diepste kern van het bestaan doordringen? In de zoektocht naar antwoorden en het besef die nooit volledig te kunnen achterhalen, schuilt een romantisch spel van enthousiasme en ironie.
In haar nieuwste serie Fabric of Reality experimenteert Simone met de eeuwenoude techniek van het marmeren. In nieuwe recepten mengt ze verf, mediums, detergenten en oplosmiddelen, die elkaar afstoten en aantrekken, analoog aan de structuren en krachten van de natuur. In de kleurrijke wereld die zo ontstaat, breken objecten los van schaal, vorm en context: ze fluctueren tussen microscopisch klein en gigantisch groot, materie en energie, fysisch en metafysisch.
Kijk voor meer informatie over Simone Albers op www.simonealbers.com.
Bekijk de openingstijden van Zinder op www.zinder.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie