• De politie deed donderdag een inval in het pand aan de Latensteinseweg in Tiel.
• De politie deed donderdag een inval in het pand aan de Latensteinseweg in Tiel. Foto: aangeleverd
update

Burgemeester sluit drugslab in Tiel: drie verdachten zitten vast

112 3.861 keer gelezen

TIEL • Bij een inval door de politie in een bedrijfspand aan de Latensteinseweg in Tiel, afgelopen donderdag, zijn grote hoeveelheden verdovende middelen aangetroffen. Ook werden grondstoffen voor de productie van synthetische drugs aangetroffen. Er zijn drie verdachten aangehouden; een 38-jarige man uit Tiel, een 26-jarige vrouw uit Tiel en een 36-jarige man uit Tiel. Zij zitten vast.

De politie deed eerder deze week een inval in dit pand, omdat werd vermoed dat hier een drugslab aanwezig was. Burgemeester Frank van der Meijden van de gemeente Tiel heeft het bedrijfspand vervolgens gesloten. Dit deed hij, omdat de werkzaamheden in het pand een groot gevaar voor de samenleving vormden. 

De burgemeester heeft een last onder bestuursdwang opgelegd en heeft het pand voor twee weken gesloten. Binnen nu en twee weken beslist hij of en hoe lang het pand op slot blijft. Ondertussen gaan de politie en het OM verder met het onderzoek.

Grote risico’s
“Ik vind het onacceptabel dat er in onze gemeente drugs worden geproduceerd, verhandeld of gebruikt”, aldus burgemeester Van der Meijden. “Dit brengt grote risico’s met zich mee voor de volksgezondheid, de openbare orde en de veiligheid. Daarom treden we hier hard tegen op, samen met onze partners.”

Ondermijning wordt niet getolereerd
“Met de sluiting van deze woning laten we zien dat we ondermijning niet tolereren in Tiel”, zegt Van der Meijden. “Het bestrijden van drugscriminaliteit is van ons allemaal. Daarom roep ik inwoners op om vreemde of verdachte zaken te melden bij de politie of bij Meld Misdaad Anoniem.”

Ondermijning is de vermenging van de onderwereld en de bovenwereld, waarbij criminelen misbruik maken van legale diensten, voorzieningen en instanties. Criminaliteit komt vaak voor wanneer drugs wordt gebruikt. Dit ondermijnt het vertrouwen in de rechtsstaat en de veiligheid en leefbaarheid van de samenleving.

Alert zijn op signalen
De gemeente, de politie en het Openbaar Ministerie roepen de inwoners van Tiel op om alert te zijn op signalen van ondermijning en deze te melden bij de politie via 0900 8844 of bij Meld Misdaad Anoniem, via 0800 7000.

Voorbeelden van signalen zijn: een onverklaarbaar hoog inkomen, veel contant geld, dure auto’s of sieraden, overlast van drugsgebruikers of -dealers, een sterke wietlucht, afgeplakte ramen, veel aanloop, nachtelijk bezoek of onbekende personen in de buurt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden