Afbeelding
Foto: 123RF.com

Pim Daniel Uriot van Voorwaarts is opnieuw de plaaggeest van Focus’07

Sport 951 keer gelezen

UTRECHT/CULEMBORG • In een wedstrijd tussen de Jongens en de Mannen op Sportpark de Berenkuil in Utrecht stond Focus’07 tegenover een sterk en ervaren Voorwaarts.

Met een jeugdig elftal, inclusief zestienjarige talenten Guus Timmer en Tygo Koops, probeerde Focus’07 verzorgd van achteruit te voetballen. Hoewel ze af en toe aardig opbouwden, resulteerde de druk van Voorwaarts vaak in slordige passes, wat in de eerste 20 minuten tot grote kansen voor Voorwaarts leidde die ze nog onbenut lieten.

Speldenprikjes

Na enkele speldenprikjes van Focus’07 miste Bastiaan Zantinge halverwege de eerste helft een grote kans. Zijn lob over de uitgekomen keeper ging net naast de paal en verdiende een beter lot. Door opnieuw een slordige pass van Focus’07 belandde de bal bij de spits van Voorwaarts, Pim Daniel Uriot, die de bal met zijn rug naar het doel uit de draai geweldig in de rechter kruising plaatste, waardoor Voorwaarts op een verdiende 1-0 voorsprong kwam.

Focus’07 herpakte zich en kreeg vlak voor rust een grote kans via Stijn Hollander. Hij liet een vrije kopkans naast de paal belanden. In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde: Focus’07 had veel balbezit, maar Voorwaarts bleef gevaarlijk in de omschakeling met hun ervaren spitsen Pim Daniel Uriot en Roel Jacobs. Het gebrek aan effectiviteit van Focus’07 werd opnieuw duidelijk; ondanks veel mogelijkheden konden ze niet scoren, zelfs niet uit indirecte vrije trappen in de zestien.

De onvermijdelijke tegengoal kwam van Roel Jacobs van Voorwaarts, die met zijn 19e goal van het seizoen de 2-0 op het scorebord zette. Voor Focus’07 rest nu de uitdaging om zaterdag met hernieuwde energie en durf het Utrechtse VVJ te verslaan, om niet met schaamrood op de kaken een wisselvallig seizoen af te sluiten.

Tekst: Abdel Al Ayachi De Culemborgse Velden

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Twijfels en vraagtekens bij plan om permanent 300 vluchtelingen op te vangen in Culemborg Nieuws 18 mei, 06:28
Afbeelding
A2 tussen Empel en Deil gedeeltelijk dicht Nieuws 17 mei, 18:00
• De Wens Ambulance bij de kersenboomgaard.
'WensAmbulance Gelderland' is de nieuwe naam voor Veluwse WensAmbulance Nieuws 17 mei, 15:00
Afbeelding
Klaverjassen bij Vriendenschaar: laatste avond van het seizoen Sport 17 mei, 11:00
Afbeelding
Autopuzzeltocht Zonnebloem Culemborg Nieuws 17 mei, 09:01
• De Sint zet dit jaar voet aan wal in Vianen.
Landelijke intocht Sinterklaas dit jaar in Vianen: 'Trots dat we hem in Vijfheerenlanden mogen ontvangen' Nieuws 17 mei, 07:06
Afbeelding
Kennismaken met korfbal op Kangoeroedag Sport 17 mei, 07:00
• Grote ravage voor het pand van de Poolse supermarkt.
Plofkraak bij Poolse supermarkt aan de Varkensmarkt in Culemborg 112 17 mei, 05:41