• Cheyenne, Fien en Indy gaan Nederland verdedigen.
• Cheyenne, Fien en Indy gaan Nederland verdedigen. Foto: aangeleverd

IJshockeydames U18 naar ‘t WK in Istanbul

Sportt 249 keer gelezen

REGIO • Wát een vreugde bij drie stoere meiden uit de regio. Ze gaan namelijk toch nog hun land verdedigen in Istanbul. 

Het Wereldkampioenschap IJshockey Dames U18 zou eerder in januari van dit jaar al gehouden worden. Tot groot verdriet van deze dames en hun teamgenootjes werd dat toen afgelast door corona. De Wereld IJshockeybond (IIHF) maakte echter onlangs bekend dat ‘t WK verplaatst is naar juni van dit jaar.

Op zondag 26 juni vertrekt het team vanaf Schiphol naar Turkije, compleet met bondscoaches en managers, maar zonder hun ouders. Fien van de Water (15) komt uit Tiel, maar haar eigen club bevindt zich in Utrecht. Indy van der Meijden is bijna 16 en woont in Zaltbommel. Zij en Cheyenne Volkers (16) uit Meteren spelen gewoonlijk in Den Bosch.

De dames ijshockeyen alle drie al sinds hun prille jeugd. In de wintermaanden trainen ze doorgaans zo’n drie keer per week, maar in de aanloop naar het WK in Turkije staan ze de komende weken vier tot vijf keer op het ijs. Daarnaast hebben de dames nog ‘droogtrainingen’.

Vrij van school

Cheyenne, Fien en Indy hebben vrij van school moeten vragen, want het WK valt net voor de zomervakantie. Inmiddels is bekend dat het Nederlands team in de eerste rondes tegen Kazachstan en Litouwen uitkomt. Het WK in Turkije wordt in elk geval spannend voor de meiden.

Rob Zantinge

Redacteur Het Kontakt - Tiel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden