Logo hetkontakt.nl/westbetuwe
Foto: betuwefotograaf.nl

Hope4Life Ontbijtrun levert 8.000 euro op voor het goede doel

  •   keer gelezen   Sport

DEIL • Ruim 300 hardlopers en wandelaars stonden zondagochtend in Deil aan de start bij de Hope4LifeOntbijtrun. De organisatie kan terugkijken op een succesvolle 8e editie met uiteindelijk een bedrag van 8.000 euro voor het goede doel.

Mathieu Goedhart, Stefan Uebersezig, Cees Verbeek en Wouter Klein samen met hun velen vrijwilligerskijken met altijd weer een dubbel gevoel naar het succes. 

“Ik haal hier veel energie en motivatie uit maar ik mis ook iedere editie weer een aantal mensen die we helaas aan een vreselijke ziekte zijn verloren”, zegt Mathieu hierover, die zelf al tien jaar met kanker te maken heeft. Hij gaf aan dat de opbrengst naar het Radboud UMC en de deelname aan Alpe d’HuZes van Stefan en hem besteed wordt. 

“In Nijmegen wordt onderzoek gedaan naar prostaat en blaaskanker, uit ervaring weet ik hoe belangrijk dat is.” De wandelaars en hardlopers die na vijf of tien kilometer in en om Deil over de finish kwamen konden in het dorpshuis genieten van een gesponsord ontbijt. 

De omstandigheden nodigde uit tot een mooie nazit in het zonnetje, er werd genoten van de sportieve prestaties en de voldoening na de steun aan het goede doel. 

“Een groot applaus voor alle sponsors en vrijwilligers die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt, volgend jaar zijn we weer terug maar dan gewoon in februari”, sloot Cees Verbeek af.

Christine Kieviet
Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten