Wij Houden Vol verliest twee keer in vijf sets

Sport 143 keer gelezen

asperen • De Asperense volleyballers hebben de afgelopen weken tot twee maal toe een vijfsetter met verlies afgesloten. Op witte donderdag verloor WHV de uitwedstrijd tegen Erasmus Volley met 3-2 na een tumultueus begin en een dito einde.

Afgelopen zaterdag waren de mannen van Move4U na vijf sets net te sterk voor de Asperense equipe. Hoewel de ploeg volledig in het nieuw was gestoken door sponsor Reder Project Nederland BV viel de reis naar Rotterdam niet mee.

Dankzij een ongeluk stond er vanaf de Noordtunnel een flinke file. Waar een deel van het team nog net op tijd de A16 kon opdraaien lukt dit het andere deel niet. Net voor hun neus werd de A16 afgesloten met als gevolg dat er een flink stuk moest worden omgereden om over de Maas te geraken.

Dankzij dit oponthoud kwam een deel van het team pas om 21.50 in de sporthal van de Erasmus universiteit aan waar de wedstrijd om 21.30 had moeten beginnen. Daar aangekomen, bleek de wedstrijd al te zijn begonnen.

Het team van WHV werd aangevuld met enkele spelers van Erasmus Volley en op het formulier stond al een 1-0 achterstand aangetekend. De discussie over bijzondere omstandigheden, waardoor een wedstrijd later kan beginnen, was gemakshalve overgeslagen.

Aangevuld met de net aangekomen spelers van WHV wed de wedstrijd vervolgens voortgezet. Hoewel een deel nauwelijks was warm gespeeld, werden de twee volgende sets vrij gemakkelijk door de Asperense mannen gewonnen. Maar vanaf set 4 begon het toch wat te haperen aan de kant van WHV.

Erasmus wist de stand weer gelijk te trekken waardoor een vijfde set uitkomst moest brengen. En die vijfde set was spannend. Het spel en de score golfde op en neer maar het was WHV dat einde van de set steeds aan de goede kant van de score stond.

Toch was het pas bij een stand van 18-19 dat de Rotterdamse studenten leken te capituleren. Ze kregen de service van WHV niet goed verwerkt en kregen de bal niet over het net. Terwijl de Asperense mannen hun feestje vierden en de Rotterdammers het veld al afliepen, bleek de scheidsrechter echter een geheel eigen zienswijze te hebben.

Het punt werd aan de tegenstander gegeven en de volgende verontwaardiging werd omgezet in een tweetal rode kaarten. Gevolg een nederlaag voor WHV.

Afgelopen zaterdag mochten de Asperense mannen naar Vlaardingen voor de wedstrijd tegen Move4U. En daar ontwikkelde zich uiteindelijk een leuke, spannende wedstrijd waarbij het spel op en neer golfde.

Zowel WHV als Move4U wisten bij vlagen de tegenstander onder druk te zetten met sterke service reeksen. Het leek dan ook bijna logisch dat deze wedstrijd beslist zou moeten worden via een vijfde set. En dat bleek inderdaad het geval.

Helaas was WHV in de slotfase van deze vijfde set net even te slordig. Een paar kleine foutjes vormden uiteindelijk de opmaat tot de nederlaag.Deze week spelen de Asperense mannen opnieuw tegen Erasmus Volley als de Rotterdamse studenten op bezoek komen in Sporthal De Wiel. Een wedstrijd die zal worden gespeeld op een trainingsavond van WHV.