Logo hetkontakt.nl/westbetuwe
Foto: Stockfoto 123RF

Biljartvereniging Carambole D.I.S.C uit Rumpt speelt gelijk en behoudt vijfde positie

  •   keer gelezen   Sport

RUMPT • Op zaterdag 16 april is in de Eredivisie voor Topteams door Biljartvereniging Carambole D.I.S.C. tegen de laatst genoteerde in de ranglijst, Dibo The City uit Deventer,  een inhaalwedstrijd  gespeeld. Het was een zwaar bevochten overwinning waar Lyon Megens het tot de laatste minuut spannend hield. Marco Kivits verloor twee maal en Frank Vermeulen won beide partijen.

In de eerste ronde speelden Lyon Megens en Matthijs Bakker tegen elkaar in het 47/2. Bakker speelde sterk en zette in vijf beurten Lyon Megens aan de kant met 119-200. Frank Vermeulen wist in dertien beurten te winnen van Wiel van Gemert in het 71/2 (150-75). Marco Kivits wist jammer genoeg net niet zijn partij te winnen in het bandstoten tegen John van der Stappen. Er waren kansen maar Kivits kwam er in vijftien beurten dertien tekort in het altijd lastige bandspel (87-100).

In de tweede wedstrijd wist Vermeulen wederom een mooie uitgangspositie neer te zetten door voor de tweede keer Wiel van Gemert op nul punten te houden en bij de stand 123-124 maakte hij precies op tijd een serie van 27 (150-124). Kivits en Megens kregen de kans om de winst binnen te slepen, wat er het eerste half uur ook naar uitzag. Echter, in het tweede deel draaiden beiden partijen om en kwam Dibo sterk terug. Kivits moest na een grote voorsprong van 59 om 26 in twaalf beurten toch het onderspit delven. Van der Stappen stootte sterk af en maakte in vier beurten 74 bandstoot punten erbij (76-100). Megens en Bakker voelden beide de spanning in het duel om de rode lantaarn. Beiden hadden meerdere beurten nodig om de partij uit te maken. Maar Megens was net op tijd bij de eindstreep en Bakker wist in de nabeurt geen remise te maken (200-174). 

De eindstrand werd hierdoor 2-2 (2-4, 4-2). Door deze remise blijft Carambole D.I.S.C. op de vijfde plaats staan. De laatste wedstrijd wordt op 23 april gespeeld tegen De Picardie in Siebengewald. Alle details zijn terug te vinden op Biljartpoint.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten