Logo hetkontakt.nl/westbetuwe
Foto: Aangeleverd

BVL Fighting neemt deel aan kampioenschappen

  •   keer gelezen   Sport

GELDERMALSEN • Op zondag 28 november werden de Nederlandse (jeugd)Kampioenschappen karate gehouden gericht op de discipline sparren in Zwolle. 

Deelnemend aan het NK was de pas overgenomen vechtsportschool BVL Fighting uit Geldermalsen. Met een sterke delegatie van zeven leerlingen namen ze hieraan deel. 

Vanuit deze leerlingen zijn er twee prijzen mee naar de Betuwe genomen. Zo wist Vince Hol in de categorie U14 zichzelf naar een finale plaats te vechten, na een spannende finale sleepte hij in de slotseconde de eerste plaats binnen. Hierdoor mag hij zich dit jaar Nederlands Kampioen karate noemen. Ook pakte Jens Akkermans in de categorie U16 na een aantal puike en harde partijen een verdienstelijke tweede plaats. 

Ook waren Kate Summer Dols (U12), Genisis Carrasco Bernard (U14), Max van der Water (U14) en Sem van Acquoy (U14) dicht bij een podiumplaats. Deze vier vechters, uitkomend onder BVL Fighting, verloren helaas allemaal hun plek om het brons. Sanne Hol kon helaas niet door de voorrondes heen komen waardoor ze niet voor de medailles hoefde te vechten. 

Terugkijkend is coach Van Leeuwen erg trots op zijn leerlingen “Ze hebben zichzelf vandaag overtroffen, iedereen was erg gretig en had de wil om te winnen. Na een jaar van hard trainen, met wisselvallige trainingsuren i.v.m. de coronamaatregelen, vind ik dat ze hier een goede prestatie hebben neergezet. We kijken nu al met smart vooruit op het volgende toernooi!”. 

De BVL Fighters zitten de komende tijd zeker niet stil, ze gaan zich voorbereiden op de toernooien die nog komen gaan. Dit zullen ze doen in Geldermalsen op De Lingeborgh waar de nieuwe dojo gevestigd is.

Christine Kieviet
Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten