• Prisca van Dijk.
• Prisca van Dijk. Foto: Aangeleverd
ingezonden mededeling

‘Fysiotherapie wordt saai en eentonig’

Algemeen 1.082 keer gelezen

Maar dat hoeft het niet te zijn. Op 1 mei opende in Geldermalsen ToThePoint aan de Iepenwei 15b. Onder begeleiding van fysiotherapeut Prisca van Dijk wordt gewerkt aan meer dan alleen de pijnklacht.

“Veel fysiotherapeuten kijken alleen naar de plek of het gewricht waar de pijn zit en masseren dit gebied. Daarna geven ze rek en strekoefeningen mee”, zo vertelt Van Dijk, “Dit wordt dan saai en eentonig.”

Bij ToThePoint wil Van Dijk juist samen kijken naar het behalen van doelen: “Denk aan zonder moeite de trap op kunnen lopen, je sport beoefenen of gewoon je werk weer kunnen uitvoeren. Pijnvrij worden is vervolgens een gevolg van je doelen behalen.”

De doelen worden niet alleen in de behandelkamer behaald, maar ook in de sportstudio. Hier wordt geleerd hoe je oefeningen op de juiste manier moet uitvoeren om de gestelde doelen te behalen. Van Dijk: “Bij de intake kijken we of je Physio Training nodig hebt en hoe lang dit gaat duren. Als je daarna de smaak te pakken hebt kan je natuurlijk altijd kiezen om in de sportstudio te blijven trainen.”

Van Dijk merkt dat op deze manier bezig zijn met de fysiotherapie effectiever is voor veel mensen. “Focussen op doelen is sowieso leuker dan je alleen concentreren op pijn”, vertelt de fysiotherapeute, “Het geeft afwisseling en laat ook daadwerkelijke vooruitgang zien. Ook voor de langere termijn levert deze manier van werken uiteindelijk meer op.”

ToThePoint en sportstudio Your Workout werken in dit verband samen om het beste resultaat te halen. Wil je een intake plannen bij ToThePoint? Neem dan contact op via 088-182 55 19 of info@tothepointtherapie.nl

Over Prisca van Dijk
Prisca van Dijk heeft ruime ervaring als fysiotherapeut. Daarbij heeft zij specialisaties in beweging in de fitness en fysiotherapie in het water. Daarnaast heeft zij jaren lang ook advies gegeven aan personeel bij bedrijven om gezonder en vitaler aan het werk te gaan en blijven.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden