Volleyballers WHV revancheren zich

Sport 358 keer gelezen

ASPEREN • Ruim een week na de tumultueuze uitwedstrijd tegen de mannen van Erasmus Volley hebben de Asperense volleyballers zich gerevancheerd. Thuis werd met ruime cijfers gewonnen van de Rotterdammers. Met 4 – 0 liet WHV de tegenstander zonder één enkel punt weer huiswaarts keren.

In eigen huis liet WHV de tegenstander geen enkel moment in de wedstrijd komen. Met veel servicedruk en een gretige verdediging kwam Erasmus slechts zeer moeizaam tot scoren. René Roth en Stefan Arp wisten met een paar mooie blokkeringen direct al de aanvalsdrift van Erasmus in te dammen. En de ballen die wel langs de Asperense blokkering kwamen werd vaak opgepakt door het alerte Asperense achterveld.

WHV had daarentegen een stuk minder moeite om tot scoren te komen. De passing was goed verzorgd zodat spelverdeler Niels Reder lekker veel snelheid in de aanval kon leggen. En daar had de tegenstander niet echt een passend antwoord op. Zowel op de midden als op de buitenkant kwamen de Asperense aanvallers vrij gemakkelijk tot scoren. Dit alles leidde ertoe dan WHV geen enkele set in gevaar kwam en de heren van Erasmus Volley geen enkele set de 20 punten wisten te halen. Een prima overwinning dus.

De volgende wedstrijd van de Asperense mannen is op vrijdagavond 7 mei. Dan mogen de heren op bezoek in Sliedrecht.