Afbeelding
Foto: leaf / 123RF Stockfoto

Tangomuziek in Stroomhuis Neerijnen

Algemeen 211 keer gelezen

NEERIJNEN • Op zondag 6 februari is er in Stroomhuis Neerijnen een concert in de reeks Wereldse klanken. Grupo del Sur brengt muziek van onder meer Astor Piazzolla. 

In de originele kwintetbezetting die Piazzolla zo beroemd maakte, vertolkt Grupo del Sur als geen ander Piazzolla’s muziek, met als doel van elk concert een onvergetelijke belevenis te maken. 

Piazzolla transformeerde de tango van dansmuziek naar luistermuziek. Hij behield passie, hartstocht en melancholie maar verrijkte de muziek met elementen uit de klassieke muziek en jazz. Zijn muzikale nalatenschap is enorm en inspireerde wereldwijd vele componisten, musici en luisteraars. 

Naast werken van Piazzolla speelt de groep ook werken van componisten die een link hebben met de muziek van Piazzolla. Zoals Piazzolla’s inspiratiebronnen (klassieke componisten als Bach, Ravel, Stravinsky), mede musici uit Piazzolla’s kwintet of andere tangogrootheden als Carlos Gardel. 

Zondag 6 februari 2022. Aanvang: 15.00 uur. Kosten: € 20 inclusief een drankje. Voor coronaregels en reserveren zie www.stroomhuisneerijnen.nl

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden