Logo hetkontakt.nl/westbetuwe
  • Alles
  • (2)
    Evenement

Voorstelling over dementie in Geldermalsen

dinsdag 7 december 19:30 uur

Foto: 123RF

19:30, Geldermalsen. Het Alzheimer Trefpunt West Betuwe organiseert voor de aankomende twee trefpuntavonden een theatervoorstelling over dementie op zowel dinsdag 9 november als 7 december 2021 in MFC De Pluk in Geldermalsen.

Het Trefpunt is een ontmoetingsplek in de buurt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Elke maand is er een bijeenkomst waarbij praktische informatie over dementie wordt gegeven, als ook gezelligheid en sociaal contact.

De theatervoorstelling ‘Ach, die lieve oudjes’ is een voorstelling van een uur waarin op een ludieke wijze uitleg over dementie gegeven wordt door Annemie Ruijs (Psychologe), Kenneth van Doremalen (Piano docent & muziektherapeut) en Resi Spijkers (Trainingsacteur & coördinator Welzijn).

De vier belevingsfases van dementie komen aan bod, zoals de ‘bedreigde ik’, de ‘verdwaalde ik’, de ‘verborgen ik’ en de ‘verzonken ik’. Naast de voorstelling is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen aan deskundigen.

De werkgroep Alzheimer Trefpunt West Betuwe zal ook aanwezig zijn. Deze bestaat uit zeven leden die veelal in de zorg werkzaam zijn of mantelzorger: Babs Bergs, Marietje Kievit, Yolanda van de Wetering, Annette van Zoelen, Chantal van Essen, Trijnie van Doorn en Karen de Koning.

Het programma op beide avonden is als volgt: 19.30 – 20.00 inloop, 20.00 – 20.05 welkom, 20.05 – 21.05 voorstelling ‘Ach, die lieve oudjes’, 21.05 – 21.20 pauze, 21.20 – 22.10 vragenuurtje•, 22.10 – 22.15 afsluiting. Deze avond is bestemd voor mantelzorgers, vrijwilligers, verzorgers in de geriatrie en iedereen die meer wil weten over dementie.

Coronatoegangsbewijs is verplicht. Toegang is gratis & aanmelden noodzakelijk. Aanmelden kan via https://bit.ly/AlzheimerTrefpuntWestBetuwe of neem contact op met Babs Bergs: 06 3809 5381 / b.bergs@alzheimervrijwilligers.nl..

Door Karen de Koning
deel deze activiteit