Logo hetkontakt.nl/westbetuwe
  • Alles
  • (7)
    Algemeen

Nationale Diabetes Challenge

donderdag 19 mei 14:30 uur

Foto: stock

14:30, Geldermalsen. Bewegen en een gezonde leefstijl zijn belangrijker dan ooit. Door regelmatig te wandelen blijf je fit, versterk je spieren en gewrichten en stimuleer je de bloedsomloop. Het verkleint het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en overgewicht. Daarom vindt dit jaar in West Betuwe op twee locaties de Nationale Diabetes Challenge plaats: vanuit Het Klokhuis in Beesd (startdatum dinsdag 17 mei, 14.00 uur) en vanuit De Pluk in Geldermalsen (startdatum donderdag 19 mei, 14.30 uur).

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?

De NDC is een beweegprogramma voor volwassenen, een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. Deelnemers wandelen 20 weken lang samen met een zorgverlener, welzijnsprofessional, buurtsportcoach of sleutelfiguur uit de buurt één keer per week een route. Oorspronkelijk was het beweegprogramma bedoeld voor mensen met diabetes type 2, maar bewegen is goed voor iedereen! Daarom kan iedere volwassene meedoen!. De NDC helpt op een gezonde manier in beweging te komen! Onderzoek laat zien dat de deelnemers na de NDC zich fitter en energieker voelen, in gewicht afvallen en minder medicatie nodig hebben. Bovendien merken zij dat samen bewegen en aan de slag gaan met je gezondheid leuk en belangrijk is. Dat motiveert uiteindelijk om ook in beweging te blijven!

Veilig en gezond samen wandelen

Om de wandelingen veilig en gezond te laten verlopen, houden we rekening met eventuele geldende coronamaatregelen. En natuurlijk houden we rekening met ieders niveau en bouwen we de intensiteit van de wandelingen langzaam op. De routes zijn uitgezet voor ca 1 uur wandelen. De startlocatie is elke week hetzelfde! 

We organiseren voorafgaand aan de eerste wandeling op beide locaties een korte informatiebijeenkomst:

  • Het Klokhuis Beesd, dinsdag 17 mei, 14.00 uur in de centrale ruimte
  • De Pluk Geldermalsen, donderdag 19 mei, 14.30 uur in de theaterzaal

Tijdens de wandelweken organiseren we daarnaast ook nog een aantal korte presentaties over bewegen, welzijn en gezonde leefstijl.

Aanmelden

 Wilt u ook samen met mensen uit uw buurt de eerste stap zetten naar een betere gezondheid? Doe dan gezellig mee met de wandelingen van NDC! Meedoen is gratis en kan door aanmelden via de website www.nationalediabeteschallenge.nl. Let op: kies voor de juiste locatie waar u wilt wandelen (De Pluk of Het Klokhuis). Heeft u hulp nodig bij het invullen? Neem dan contact op met Joanne Bredero of Stijn Brokx (zie onderstaande contactgegevens).Meer informatie De NDC in West Betuwe is een initiatief van Welzijn West Betuwe, GGD Gelderland-Zuid, gemeente West Betuwe en de locaties De Pluk Geldermalsen en Het Klokhuis Beesd. We werken samen met 10 a 15 lokale begeleiders die de groepen begeleiden.

Meer informatie is te lezen op www.nationalediabeteschallenge.nl.U kunt ook contact opnemen met de volgende contactpersonen: NDC Geldermalsen: Stijn Brokx, Welzijn West Betuwe via sbrokx@welzijnwestbetuwe.nl of telefoonnummer 06 23322831. NDC Beesd: Cynthia van de Water, Welzijn West Betuwe via cvandewater@welzijnwestbetuwe.nl of telefoonnummer 06 24811989 (Beesd) of Joanne Bredero, Klokhuis Beesd via info@klokhuisbeesd.nl of 0345 681264
deel deze activiteit

Locatie

mfc De Pluk
Geldermalsen
Rijksstraatweg 64
4191sg


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.