Logo hetkontakt.nl/westbetuwe
  • Alles
  • (7)
    Algemeen

Kunstlezing Art Nouveau

donderdag 19 mei 14:00 uur

Foto: aangeleverd

14:00, Neerijnen. Op 19 mei is er in het Stroomhuis in Neerijnen een kunstlezing over Art Nouveau. De periode rond 1900 werd door velen beleefd als een optimistische tijd. Er was politieke stabiliteit, een relatief goede economie en op technologisch vlak werd er grote vooruitgang geboekt. Vol verwachting keek men uit naar de 20e eeuw.

Dat optimisme leefde ook onder kunstenaars. Zij wilden een nieuwe kunst maken, die in alles afweek van de traditionele, academische smaak. Kunst en architectuur moest aansluiten bij de moderne tijd. Zo zag de Art Nouveau het levenslicht. Kunstenaars lieten zich inspireren door de natuur, maar ook door niet-westerse kunst, zoals Japanse prenten en kunstnijverheid. De vernieuwing was het doel en dat gebeurde in heel de Westerse wereld. Art Nouveau, Jugendstil, Modernismo, Nieuwe Kunst; allemaal namen voor dezelfde vernieuwing.

In deze lezing van kunsthistoricus Roland Gieles kijken we naar deze boeiende periode. Datum: 19 mei 2022, aanvang 14.00 uur. Er zijn nog kaarten (kosten € 12,50) beschikbaar. Aanmelden via de website van het Stroomhuis in Neerijnen: (www.stroomhuisneerijnen.nl)
deel deze activiteit

Locatie

Stroomhuis Neerijnen
Neerijnen
van Pallandtweg 1
4182ca


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.