Logo hetkontakt.nl/westbetuwe
  • Alles
  • (8)
    Algemeen

Voorjaarsexcursie in Heesseltsche uiterwaarden

woensdag 18 mei 19:00 uur

Foto: Marja ten Voorde

19:00, Opijnen. Op woensdagavond 18 mei organiseert natuurorganisatie IVN West-Betuwe een voorjaarsexcursie in de Heesseltsche uiterwaarden. In dit natuurgebied is altijd wat te zien. Zeker in het voorjaar.

De zomergasten zijn volop aanwezig. Hopelijk kun je genieten van een zingende veldleeuwerik. Maar ook van vogels als graspieper, grasmus, blauwborst, lepelaar en gele kwikstaart. Tijdens de excursie zullen er waarschijnlijk veel bloeiende planten te zien zijn. Net als insecten, vlinders en libellen. En misschien zelfs een bever. De kans is groot dat je de grote grazers van de Heesseltsche uiterwaarden tegen komt: de runderen met kalveren en de paarden met veulens. Ben je benieuwd naar alles wat leeft en bloeit in de Heesseltsche uiterwaarden in deze tijd van het jaar? Ga 18 mei mee met de IVN-natuurgidsen. Iedereen is welkom.

Praktische informatie

De excursie start woensdag 18 mei om 19.00 uur en duurt 2 uur. Het startpunt is de parkeerplaats tegenover Waalbandijk 104, Opijnen. Deelname aan de excursie is gratis. Graag vooraf aanmelden via gwg@ivnwestbetuwe.nl. Goede wandelschoenen zijn aan te raden. Neem je verrekijker mee. Als je er geen hebt, dan kun je een verrekijker bij de gidsen lenen.  Meer informatie over natuurgebied Heesseltsche uiterwaarden vind je op deze site. Meer informatie over natuurorganisatie IVN West-Betuwe en haar activiteiten staat op www.ivn.nl/afdeling/west-betuwe
deel deze activiteit