Logo hetkontakt.nl/westbetuwe
  • Alles
  • (2)
    Evenement

Vooraankondiging: informatieavond over padel bij GLTC

dinsdag 30 november 20:00 uur

Foto:

20.00, Geldermalsen. Op dinsdag 30 november zijn alle inwoners van Geldermalsen en omstreken van harte welkom bij tennisvereniging Geldermalsen (GLTC). Om 20 uur start dan een informatieavond over padel. 

Om drie redenen overweegt GLTC om uit te breiden met padel. GLTC wil haar leden meer sportieve uitdaging bieden en de gezelligheid op haar mooie park vergroten. GLTC wil senioren in omgeving Geldermalsen stimuleren om meer te sporten. GLTC wil haar ledenbestand graag laten groeien.

Padel is een leuke, uitdagende racket sport met een sterk sociaal karakter. Padel is relatief makkelijk te leren en kan op alle niveau’s gespeeld worden. Wat padel extra aantrekkelijk maakt, is dat het ook tot op zeer late leeftijd gespeeld wordt (past goed in een vergrijzende samenleving). Meestal wordt er in dubbel vorm gespeeld, wat het sociale karakter versterkt.

Padel is één van de snelst groeiende sporten ter wereld én erg populair in Zuid Europa en Zuid Amerika. Ook in Nederland groeit padel snel sinds introductie in 2006. In 2024 worden er 140.000 leden verwacht (tennis: 600.000). Padel en tennis lijken erg op elkaar. Daarom zijn de Nederlandse tennis en padel bonden samengegaan én breiden veel tennisverenigingen uit met padel.

GLTC wil leden én niet leden graag informeren over de mogelijkheden die er zijn om padel aan te leggen. Tegelijkertijd wil GLTC graag een beter beeld krijgen bij de animo voor padel en eventuele wensen daarbij.
deel deze activiteit