Twee redacteuren reizen tijdens de LandbouwMechanisatie Zomertour 2022 met een Steyr Terrus 6300-trekker door Nederland, België en Frankrijk.
Twee redacteuren reizen tijdens de LandbouwMechanisatie Zomertour 2022 met een Steyr Terrus 6300-trekker door Nederland, België en Frankrijk. Foto: Aangeleverd

Redacteuren vakblad LandbouwMechanisatie met trekker op roadtrip door Gelderland

Algemeen 317 keer gelezen

REGIO • Twee redacteuren van het agrarische vakblad LandbouwMechanisatie gaan van maandag 30 mei tot en met zaterdag 4 juni met een grote trekker op roadtrip door Nederland, België en Frankrijk. Het duo zoekt voor donderdag 2 juni nog een slaapplek in Beesd. 

Tijdens de roadtrip verzamelen Jasper Lentz en Chris Vlaanderen leuke en bijzondere verhalen voor het vakblad. Ze reizen met de 300 pk sterke Steyr Terrus 6300-trekker. Onderweg gaan ze bij willekeurige akkerbouwers, mechanisatiebedrijven, loonwerkers en fabrikanten langs om bijzondere verhalen te verzamelen voor het vakblad. Alle belevenissen worden ook op beeld vastgelegd en vormen een videoserie op het YouTube-kanaal en de website van LandbouwMechanisatie. Ook verschijnt er een uitgebreid verslag van de reis in het vakblad. 

Slaapplek gezocht
Het tweetal slaapt ook op de trekker. Achter de trekker hangt een varkenstransportbak waarin de heren de nachten zullen doorbrengen. Het duo is echter nog wel op zoek naar locaties waar ze de kampeercombinatie ’s avonds mogen parkeren. De redacteuren roepen mensen op om via Facebook, Instagram en Twitter te laten weten waar de mooie en bijzondere akkerbouwverhalen te vinden zijn, waar de koffie klaar staat of waar een plek is om de trekker ’s nachts te stallen. 

Route
Ze vertrekken op maandag 30 mei bij machinedealer The Ponderosa in het Belgische Deinze. De eerste etappe leidt naar Wingene om later op de middag via Ichtegem in Diksmuide aan te komen. Dinsdag wordt de grens met Frankrijk overgestoken. Na een bliksembezoek aan een Franse akkerbouwer keren de redacteuren op woensdag terug naar België. Via Poperinge, Ieper, Roeselare, Harelbeke gaan de chauffeurs op zoek naar een slaapplek in de omgeving van Anzegem. Op donderdag gaat de roadtrip door naar Nederland en staat er een tussenstop gepland in onder meer Roosendaal, Etten-Leur en Made. De heren zoeken die dag een slaapplek in Beesd. Op de voorlaatste dag gaat de route verder via Achterveld richting de Flevopolder. Tijdens de finaledag gaat de route via Zeewolde en Dronten naar Lelystad om uiteindelijk te eindigen in Swifterbant.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden