Afbeelding
Foto: Aangeleverd

40ste Dikke Banden Race van Rhenoy

Algemeen 470 keer gelezen

RHENOY • Zaterdag 28 mei wordt de 40ste Dikke Banden Race van Rhenoy gereden, een jubileum.

Al 40 jaar is het een wielerfeest voor de schoolgaande jeugd. Op de 1e editie na, want die was ook voor stoere mannen en bijzondere fietsen. Cees Gijsen, Bertus en Els van Iersel, Hans Slager zijn iconische namen uit die 1e editie. 

Door de jaren heen was de Rhenoyse Dikke Banden Race een bakermat voor regionaal wielertalent. Rutger van Stappershoef, Stefan en Angela Slager haalde het semiprofessionele wielerpeloton. Fabio Jacobsen zelfs de huidige top. Hij won overigens zijn Rhenoyse Dikke Banden Race niet… dus er is hoop voor de verliezers!

In 2018 werd Sven van Vuren voor de tweede keer Nederlands Kampioen Dikke Banden. 

Nieuw dit jaar

De organisatie heeft dit jaar een nieuw element toegevoegd: de loopfiets race voor de jeugd van 2 t/m 4 jaar. Ook nieuw is de deelname van jeugd uit groep 1 en 2 van het basisonderwijs. Deze twee categorieën zullen op een verkort parcours hun race rijden. De jongens en meisjes van groep 3 en 4 rijden 2 ronden van het bekende parcours. 

Groep 5 en 6 drie ronden en de jeugd uit groep 7 en 8 leggen het parcours 4x af voor zij over de finish gaan. Voor de nummers 1, 2 en 3 van elke categorie én voor de snelste dame uit die categorie zijn er bekers te winnen… en natuurlijk de kus van Miss Rhenoy, Sabine van Stappershoef.

Inschrijven

Kinderen die willen deelnemen aan de 40ste Rhenoyse Dikke Banden Race kunnen zich kosteloos inschrijven tot drie uur ’s middags in het Dorpshuis ‘De Betuwepoort’ of via: https://ready2race.teamjumbovisma.nl/dikke-banden-race/.

Christine Kieviet

Redactiecoördinator van Het Kontakt-West Betuwe, Het Kontakt-Tiel en Het Kontakt-Culemborgse Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden