Gijsje Schook wordt bedankt voor 40 jaar secretarisschap
Gijsje Schook wordt bedankt voor 40 jaar secretarisschap Foto: Cees Hoogteyling

Buurtvereniging De Polder Geldermalsen stopt

Algemeen 793 keer gelezen

GELDERMALSEN • De leden van de buurtvereniging De Polder in Geldermalsen waren zaterdagavond voor het laatst bijeen in Bistro & Bar Echica in Geldermalsen. De bijna 50 jaar bestaande vereniging hield daar haar laatste bijeenkomst. Tijdens de bijeenkomst werden de leden verrast door een onaangekondigde bekende gast: Sinterklaas.

Niet meer van deze tijd

Kennelijk zijn buurtverenigingen niet meer van deze tijd. Ondanks dat de woonwijk in de afgelopen jaren behoorlijk is gegroeid, zijn er geen nieuwe leden meer bij gekomen. Bestuursleden zijn er niet meer te vinden. Daarom heeft het huidige bestuur, dat niet meer uit de jongste bewoners bestaat, besloten de vereniging op te heffen.

Voorzitter Cees Schook: “Het is jammer, vroeger was het een bloeiende en actieve vereniging. We hadden een toneelclub, hielden kerstbijeenkomsten en voor de jeugd speldagen en een sinterklaasfeest. We deden mee met optochten op Koninginnedag, zeskamp, fietsdagen en gezellige zomer feesten. Dat willen de mensen niet meer. 

Alleen nog een kaartclub

We hadden nu alleen nog een kaartclub. We krijgen geen aanwas van leden en helemaal geen bestuursleden. Dus hebben we de knoop doorgehakt en stoppen we. We hadden nog wat geld in kas en nu even potverteren, met een muzikale omlijsting van de Nijlpaarden en lekkere hapjes.”

Sinterklaas op bezoek

Onder begeleiding van een motorescorte kwam onverwachts vanuit zijn zomerverblijf Sinterklaas met een van zijn zwarte pieten. Sinterklaas: “Ik heb hier vrij voor gemaakt. Toen ik het nieuws hoorde heb ik direct de reis geboekt. Ik wilde niet dat het doek zou vallen zonder mijn aanwezigheid. Ik wilde een aantal mensen die al die jaren zich voor de vereniging hebben ingezet huldigen en even alle huidige leden spreken. Dit is wel een uitzondering, dat wil ik duidelijk zeggen.”

Cees Hoogteyling

Onverwachts bezoek van Sinterklaas bij feestje De Polder
Trouwe medewerkers worden verrast
Het was wel gezellig bij de laatste bijeenkomst
Dit komt nooit meer terug
Nog even bijpraten en dan valt het doek
Laatste dames onderonsje van De Polder
Kunnen we geen kaartploeg blijven?
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden