• Ineke van Hazendonk Welzijn West Betuwe.
• Ineke van Hazendonk Welzijn West Betuwe.

Wie wint de Leefbaarheidsbokaal?

Algemeen 650 keer gelezen

WEST BETUWE • Op vrijdag 10 en zaterdag 11 juni wordt het eerste West Betuwe JAM- festival voor vitaliteit en vrijwilligers gehouden. Aan het eind van dit evenement, georganiseerd door de Stichting Welzijn West Betuwe, wordt bekend gemaakt wie er met de Leefbaarheidsbokaal naar huis gaat. 

De spanning zal tot het laatste moment duren, want de uitslag zal bepaald worden door de stem van de bezoekers. Dus van u. De belangstelling om de bokaal in de wacht te slepen is groot. Er zijn 51 inschrijvingen binnen gekomen. Linda Maaskant, projectleider: “Zoveel aanmeldingen is een verrassing. Gelukkig hebben we een deskundige en onpartijdige jury. Zij heeft de gegadigden geselecteerd.

Volgens ons wordt het een geweldig evenement. Er staan veertig kramen met alles over vitaal ouder worden. Het feest wordt muzikaal omlijst met zang en muziek van een smartlappenkoor en dweilorkest. De vrijdag staat in het teken van vitaal ouder worden en zaterdag in het teken van de vrijwilligers en leefbaarheid.”

Genomineerden

Genomineerden zijn: de Bejaardensoos van Rhenoy, de Vakantiebijbelweek Hellouw, Integreren doe je samen, Festivate Deil, Dichter bij huis (Neerijnen), weggeefwinkel Beesd, Dorpsquiz Geldermalsen, Koetjong podcast, Stichting Help Elkaar en Openluchttheater Korsen en Kaaien (Varik Heesselt).

Alle genomineerden zullen zich tijdens het evenement, in de scholengemeenschap Lingeborgh te Geldermalsen, presenteren. Op zaterdag, rond 18.00 uur zal de uitslag bekend gemaakt worden door wethouder Rutger van Stappershoef. De winnaar ontvangt 1000 euro. Daarnaast is er door de Lions een aanmoedigingsprijs van 250 euro beschikbaar gesteld. De winnaar van deze prijs wordt door de jury gekozen.

Jury

De jury bestaat uit Hetty van Oordt en Sandra de Kock van Welzijn West Betuwe, Odile Jansen van de Leefbaarheidsalliantie, Dorpshuizen en Kleine Kernen, Ellen Wilms van de Lions Rivierenland en Henny van de Berkt een betrokken inwoner uit Waardenburg. Zij hebben een voorzetje gemaakt en de bezoekers mogen het op vrijdag 10 juni en zaterdag 11 juni afmaken. 

www.welzijnwestbetuwe.nl

Cees Hoogteyling

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden