• Ineke van Hazendonk (l) en Linda Maaskant nodigen u uit te komen kijken.
• Ineke van Hazendonk (l) en Linda Maaskant nodigen u uit te komen kijken. Foto: Cees Hoogteyling

Festival door Welzijn West Betuwe

Algemeen 512 keer gelezen

WEST BETUWE • Het zal niemand zijn ontgaan, op vrijdag 10 en zaterdag 11 juni wordt er door Welzijn West Betuwe een festival georganiseerd. Dit evenement is een grote uitdaging voor de organisatie. Eerst werd er ieder jaar een dag gehouden, afwisselend vitaliteit ouderen en een dag voor de vrijwilligers. Deze dagen worden nu gebundeld tot een groot evenement. Linda Maaskant en Ineke van Hazendonk zijn twee dames van de groep die voor dit evenement verantwoordelijk zijn.

Belangstelling

Linda Maaskant: “Dit is voor ons als Welzijn een hele uitdaging, maar de belangstelling voor dit evenement is groot, zoals we merken. Het is de eerste keer dat we zo’n groot evenement organiseren. Gelukkig hebben we medewerking van de scholengemeenschap Lingeborgh. Daar is een geweldige ruimte waar we binnen en buiten gebruik van kunnen maken. Op de vrijdag wordt door de leerlingen van de school hand en span diensten verleend. Collega’s van alle werkgebieden zijn aanwezig op deze dag.”

Leefbaarheidsbokaal

De gemeente West Betuwe draagt vrijwilligerswerk een warm hart toe. Vrijwilligers en leefbaarheid staan hoog in het vaandel geschreven. Als blijk van waardering is er een Leefbaarheidsbokaal in het leven geroepen. Iedereen met een idee of iets wat al georganiseerd wordt voor leefbaarheid in hun stad of dorp kon hiervoor in aanmerking komen.

Linda Maaskant: “Het leeft onder de inwoners om deze bokaal te winnen. We hebben maar liefst 51 aanmeldingen gehad. Een deskundige jury heeft zich over de inschrijvingen gebogen en zij hebben een vijftal genomineerden uit de inschrijvingen geselecteerd. De genomineerden zullen zich tijdens het festival presenteren en dan is het aan de bezoekers om een stem uit te brengen op één van de vijf. Op zaterdag zal dan rond 18.00 uur, door wethouder Rutger van Stappershoef bekend worden gemaakt wie de winnaar is geworden.”

De winnaar ontvangt van de gemeente een bedrag van duizend euro. Door de Lions is een stimuleringsprijs van 250 euro beschikbaar gesteld. Die prijs wordt door de jury gekozen. 

Ineke van Hazendonk: “Door in de gehele gemeente borden te plaatsen en affiches op te hangen willen nog eens duidelijk aangeven dat deze dag niet alleen is voor de vierhonderd vrijwilligers van Welzijn West Betuwe. Nee, alle vrijwilligers van welke vereniging of instantie ook zijn welkom. Het moet een evenement worden waar vrijwilligers ideeën uitwisselen en vooral opdoen. 

We hebben elkaar zo hard nodig in deze tijd. Samen moeten we zorgen voor een gezonde samenleving en leefbaarheid in de dorpen of stadjes. Waarom moet iedereen zelf het wiel uitvinden of zelf dingen aanschaffen als je er samen gebruik van kan maken. Als Welzijn West Betuwe kunnen we adviseren in tal van zaken. We hebben deskundigheid in huis. Daarom willen we nog maar eens duidelijk zeggen, deze dagen zijn voor alle vrijwilligers.” 

Op zaterdag is er ook veel te doen voor kinderen, dus die kunnen gewoon meekomen. Voor informatie: www.welzijnwestbetuwe.nl

Cees Hoogteyling

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden