• Bestuursleden Go!Wheels, Remco van Zadelhoff (l) Henk Visscher en Cees Veldhuizen.
• Bestuursleden Go!Wheels, Remco van Zadelhoff (l) Henk Visscher en Cees Veldhuizen. Foto: Cees Hoogteyling

Klassieke en exclusieve auto’s tijdens Go!Wheels in Geldermalsen

Algemeen 1.205 keer gelezen

GELDERMALSEN • Geldermalsen staat in het teken van klassieke en exclusieve auto’s op zaterdag 11 juni. Voor de Stichting Go!Wheels die deze dag organiseert, is het de dertiende keer. 

De opbrengst van deze dag komt geheel ten goede aan organisaties van goede doelen, waar ‘het kind’ centraal staat. De twaalf eerdere edities hebben bij elkaar 130.000 euro opgebracht. Met de opbrengst van deze jaarlijks toertocht probeert Go!Wheels haar steentje bij te dragen aan maatschappelijke lokale doelen.

Evenement

Voorzitter Cees Veldhuizen: “We zijn blij dat we dit jaar weer het evenement kunnen organiseren. Het is een gebeuren wat helemaal in het centrum van Geldermalsen past. We mogen best een beetje trots zijn als we zeggen dat het een toonaangevend evenement is geworden. Niet alleen de inwoners van Geldermalsen kijken ernaar uit, het is een regio-gebeuren geworden. Veel bestuursleden werken al vanaf het begin mee. We hebben al een aardig bedrag mogen uitdelen in de voorgaande jaren. Dat komt, laat ik daar heel duidelijk in zijn, doordat het allemaal vrijwilligers zijn die meewerken.

Ik wil de scouting zeker niet vergeten, zij zijn jaarlijks met veel mensen aanwezig om ons te helpen. Het evenement heeft dus veel pluspunten. Naast al die vrijwilligers worden we gesteund door diverse sponsoren, grote en kleine. Voor ons is iedere sponsor er één. Naast al die veren die ik nu heb uitgedeeld, wil ik zeker de gemeente niet vergeten. Zij geven alle medewerking aan dit evenement die zijn weerga niet kent.”

Op het Marktplein is op 1 juni het publiek de hele dag van harte welkom om de unieke oldtimers en de oogverblindende exoten te bewonderen en mensen te ontmoeten.

Opbrengst dit jaar

De opbrengst van deze dertiende editie Go!Wheels gaat naar ‘Stichting Help Elkaar’. Het geld is geoormerkt voor de bekostiging van de Oekraïense kind-vluchtelingen. Remco van Zadelhoff: “Deze Stichting Help Elkaar doet geweldig werk. Het past ook helemaal in onze doelstellingen en dat is instellingen gerund door vrijwilligers te ondersteunen. Ondanks alle tegenslagen die ondernemers hebben gehad tijdens de Corona, steunen ook zij dit initiatief.”

Deelnemers

De deelnemers komen uit het hele land en zelfs uit het buitenland. Op dit moment zijn er ruim zestig inschrijvingen. De inschrijving, is mee door de onzekerheden rond de Coronaregeling, wat later op gang gekomen. Er zijn deelnemers die alle twaalf voorgaande jaren hebben meegedaan. De afstand die vaak al moet worden afgelegd om rond negen uur op de Markt te arriveren is geen probleem. Dat hebben ze graag over voor de tocht die wordt geboden. 

Het evenement staat bekent om zijn perfecte organisatie en al het mooie wat het Rivierengebied heeft te bieden.  De deelnemers maken een tocht van ongeveer 110 kilometer met een tussenstop, waar een heerlijke lunch wordt genoten. De plaats daarvan is voor de deelnemers een verrassing. Rond 16.00 uur worden de deelnemers weer verwacht op de Markt. Dan worden de prijzen uitgereikt en nog een hapje en een drankje gepresenteerd. 

Meerijden?

De inschrijving voor deze dag is tot 1 juni. Zou u ook graag mee willen rijden en u hebt geen auto daarvoor. Dat kan dan toch. Sinds vorig jaar heeft de vroegere autodealer Henk Visscher en ook mee organisator van Go!Wheels, in Buren een automuseum. Daar worden ook oude en unieke auto’s verhuurd. Zij die deze dag toch willen meerijden, kunnen bij het museum een auto te huren voor de helft van de normale huurprijs. 

Henk Visscher: “Ik wil mensen, die deze dag eens mee willen maken of iemand willen verwennen, dit feest niet onthouden.” www.gowheels.nl

Cees Hoogteyling

Cees Hoogteyling

Impressie Go!Wheels
Go!Wheels in beeld
Jong tijdens Go!Wheels geniet
Snoepje van de week tijdens Go!Wheels
Overzicht Go!Wheels
Oud maar erg mooi
Dat is mooi!
Nieuwsgierig?
Geen showroom toch erg mooi!
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden