Logo hetkontakt.nl/westbetuwe
Open Podium in Stroomhuis Neerijnen
Open Podium in Stroomhuis Neerijnen (Foto: Peter van Steen)

Zeven dichters en vertellers op het podium in Stroomhuis Neerijnen

  •   keer gelezen

NEERIJNEN • Meezingen met een lied uit Carmina Burana nadat direct ervoor het verhaal over een echtgenote met Alzheimer was verteld: dat kon op vrijdag 20 mei tijdens het Open Podium in Stroomhuis Neerijnen. Zelden zal een avond zoveel contrasten hebben vertoond.

Zeven dichters en vertellers van verhalen kregen vorige week vrijdag in Stroomhuis Neerijnen een podium aangeboden om hun teksten met het publiek te delen. Zij allen toonden de moed om hun emoties en ervaringen op papier te zetten en deze voor te dragen: goed voorbereid of improviserend, voorlezend of acterend, grappig of ernstig, sober of met rekwisieten. Voor alle aanwezigen waren gevoel voor taal en belangstelling in taal de gemeenschappelijke delers.

De deelnemers aan het Open Podium kwamen graag van verre voor de gelegenheid die hun werd geboden: uit Elst het meest in het oosten, uit Dordrecht het meest in het westen. De thema’s in hun vertellingen en gedichten varieerden uitbundig: een uiteenzetting over het soefisme ging vooraf aan een Indisch sprookje, een gedicht over de oorlog was de opmaat voor een vers over een vrijpartij in het hoge gras. Tussen de voordrachten door waren er muzikale entr’actes van het duo Water & Wijn uit Culemborg.

Het eerstvolgende Open Podium in Stroomhuis Neerijnen is op 4 november 2022.


Diana Kervel
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten