Logo hetkontakt.nl/westbetuwe
IJshockeydames Indy van der Meijden uit Zaltbommel, Cheyenne Volkers uit Meteren en Fien van de Water uit Tiel gaan naar WK in Istanboel
IJshockeydames Indy van der Meijden uit Zaltbommel, Cheyenne Volkers uit Meteren en Fien van de Water uit Tiel gaan naar WK in Istanboel (Foto: Marjon de Lange )

IJshockeydame Cheyenne Volkers naar WK

  •   keer gelezen

REGIO • Wat een vreugde bij drie stoere meiden uit onze regio. Ze gaan namelijk toch nog hun land verdedigen in Istanbul. Het Wereldkampioenschap IJshockey Dames U18 zou eerder in januari van dit jaar al gehouden worden. Tot groot verdriet van deze dames en hun teamgenootjes werd dat toen afgelast door corona. De Wereld IJshockeybond (IIHF) maakte echter onlangs bekend dat hun WK verplaatst werd naar juni van dit jaar. 

Op zondag 26 juni vertrekt het team vanaf Schiphol naar Turkije, compleet met bondscoaches en managers, maar zonder ouders. Fien van de Water (15) komt uit Tiel, haar eigen club is in Utrecht.  Indy van der Meijden (bijna 16) uit Zaltbommel en Cheyenne Volkers (16) uit Meteren spelen gewoonlijk in Den Bosch. De dames ijshockeyen alle drie al vanaf hun prille jeugd. In de wintermaanden trainen ze doorgaans zo’n drie keer per week, in de aanloop naar het WK staan ze de komende weken vier tot vijf keer op het ijs, daarnaast hebben ze nog ‘droog’ trainingen. De dames hebben vrij van school moeten vragen, het WK valt net voor de zomervakantie. Inmiddels is bekend dat het Nederlands team in de eerste rondes tegen Kazachstan en Litouwen moet uitkomen. Het is erg spannend voor de meiden en we wensen ze veel succes!  

Diana Kervel
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten