Logo hetkontakt.nl/westbetuwe
Inzameling voor opvang in Enspijk
Inzameling voor opvang in Enspijk (Foto: Silke Karrenbeld)

Actie voor Oekraïne: inrichting opvang vluchtelingen

  •   keer gelezen

ENSPIJK •  In Enspijk worden momenteel zeventien mensen uit Oekraïne opgevangen op diverse locaties. Alle initiatieven voor de opvang zijn door particulieren opgezet. Er bestaat een grote saamhorigheid en de Oekraïners met vele kinderen zijn inmiddels erg goed geland. De ouders komen tot rust en de kinderen kunnen al naar school in Beesd en Culemborg. 

Sportclub Healthclub45 uit Meteren hoorde over het initiatief in Enspijk via enkele leden en startte een actie. De eerste oproep was naar haar leden voor het leveren van spullen die nodig waren om de diverse Chalets in Enspijk te voorzien. Daarna is er een sportdag gehouden. Het geldbedrag werd onlangs overgebracht door eigenaar Rick Versteegen aan Martijn Karrenbeld, lid van de sportclub en 1 van de initiatief nemers.

Rick vertelt: “we vonden dit een heel mooi initiatief en wilden daar graag aan bijdragen. We hebben 2e Paasdag een actie gehouden en onze leden gevraagd om een gelddonatie te doen. Er is een mooi bedrag opgehaald namelijk 1672,50 euro. Martijn Karrenbeld vertelt verder. “We zijn heel blij met de actie, naast de goederen die we hebben mogen ontvangen, en de hulp voor het graven van kabels en leidingen met een aantal leden, gaan we dit geld gebruiken voor de gas water en elektriciteit voorzieningen, het winterklaar maken en mogelijke aankomende onkosten aan de chalets.

Diana Kervel
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten