Logo hetkontakt.nl/westbetuwe
Ode aan de Linge in 2021
Ode aan de Linge in 2021 (Foto: Petra Kleyn)

Kunstfestival Ode aan de Linge op 6 juni in de Heemtuin te Geldermalsen.

  •   keer gelezen

GELDERMALSEN •  Op maandag 6 juni, tweede Pinksterdag, vindt van 12.00 uur tot 20.00 uur het jaarlijkse kunstfestival van Ode aan de Linge plaats in de Heemtuin te Geldermalsen. De Heemtuin bestaat 45 jaar en bruist die dag van beeldende kunst, muzikale optredens, performance, theater en poëzie. Ook is er een gezellig terras aan de Linge. Het kunstfestival is gratis toegankelijk en is voor jong en oud.

Verspreid in de Heemtuin tonen meer dan twintig kunstenaars uit West Betuwe en omgeving hun werk tussen de bomen, in het riet en op het water. Leerlingen van de Lingeborgh tonen resultaten van hun projectweek rond het thema Duurzaamheid, waarin zij werk hebben gemaakt in samenwerking met kunstenaars van Ode aan de Linge. Voor de bezoeker is er veel te beleven: Er is een muzikale parade met bigband Timboektoe onder leiding van George Pancras door het park waarbij alle kunstwerken leven ingeblazen wordt, u kunt deelnamen aan de workshops ‘Experiment in zien’ en ‘Schilderen met zelfgemaakte verf van natuurlijke materialen’ en u kunt met een bootje de Linge op om kunstwerken vanaf het water te ontdekken.

Ode aan de Linge verbindt kunst, mens, en natuur. Er is een Groenplein ingericht met kraampjes van Hart voor de Heemtuin, de Vereniging tot Behoud van het Lingelandschap, Gonzend Rivierenland, De Fruitmotor en het IVN. Onder leiding van een natuurgids van het IVN kunt u een informatieve expeditie door de Heemtuin maken, u kunt de Krenkelaar proeven van de Betuwse Coöperatie de Fruitmotor en Gonzend Rivierenland en VBL vertellen over biodiversiteit.

Vanaf 12.00 kunt u volop genieten van muziek op het podium aan de Linge. Het rijk gevarieerde muzikale programma start met Nederlandstalige liederen door Nieuwe Nederlanders van Stichting Integreren doe je Samen, gevolgd door muziekgroep de Perenboom, jeugdorkest M-tastic met eigentijdse popmuziek, het zangkoor van Marieke van Zevenbergen met een origineel Heemtuin lied van Dick Holman. Bigband Timboektoe onder leiding van George Pancras voert ons mee naar alle windstreken en loodst het publiek in een ode de hele Heemtuin door, muzikale duizendpoot Roelof Krijgsman creëert een unieke sfeer met gitaar, piano en accordeon, Saxofoonkwartet Sax-4-Sax laat de boel swingen, Joska de Langen en Megan Etheridge brengen intieme songs en van Maud Wielink zullen we operaklanken horen. Tot 20.00 uur zijn op het gezellige terras aan de Linge terecht lekkere hapjes en drankjes.

Locatie: de Heemtuin in Geldermalsen, ingang via het parkeerterrein bij Albert Heijn Achter ’t Veer of vanaf de Koppelsedijk in Geldermalsen. Gratis parkeren op zondag.

www.odeaandelinge.nl

Diana Kervel
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten