Logo hetkontakt.nl/westbetuwe
Foto: Stockfoto 123RF

Monuta Helpt ondersteunt Stichting Toneelgroep T-jater

  •   keer gelezen

GELDERMALSEN • Stichting Toneelgroep T-jater ontvangt een cheque € 5000 van Anita Witzier, voorzitter van het Monuta Helpt fonds. Met dit bedrag, beschikbaar gesteld door Monuta Helpt, kan de stichting het toneelstuk Open – Over de Dood realiseren.

Steun Anita Witzier: “Praten over de dood is altijd een bijzonder moeilijk onderwerp. Daar waar wij over het algemeen vol in het leven staan, is de dood de enige zekerheid die wij hebben. Toneelgroep T-Jater wil op een ludieke wijze het onderwerp dood op de kaart zetten en bespreekbaar maken. 

Een doelstelling van de theatergroep heeft mij geraakt: Met deze voorstelling willen we laten zien dat je ruimte kunt geven aan het gesprek over je eigen dood, ook als de dood nog ver van je af staat. En we willen laten zien hoe een gesprek over de eigen dood iets ‘normaals’ zou kunnen zijn.”

Monuta Helpt steunt lokale initiatieven en projecten die een positieve bijdrage leveren aan de fase voor, tijdens en na een afscheid van een dierbare. Denk hierbij aan initiatieven en projecten die zich richten op de ouderenzorg, palliatieve zorg, mantelzorg en zorg voor nabestaanden. Dit doet Monuta met het geven van financiële steun en praktische hulp door haar medewerkers.

Christine Kieviet
Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten