Logo hetkontakt.nl/westbetuwe
• Rianne van Valkenburg (l) en Corrie van Wijk tonen vol trots de nieuwe kleuren.
• Rianne van Valkenburg (l) en Corrie van Wijk tonen vol trots de nieuwe kleuren. (Foto: Cees Hoogteyling)

Neerijnen: ‘Wandel voor het Leven’

  •   keer gelezen

NEERIJNEN • Zaterdag staat Neerijnen in het teken van saamhorigheid, er wordt massaal gewandeld en er is een markt, met opbrengst voor goede doelen.

Voor de organisatie van ‘Wandel voor het Leven’ is het aftellen begonnen. Op zaterdag 21 mei wordt er door een groot aantal teams gewandeld voor een drietal goede doelen. 

Het belooft een geweldige dag te worden met een gezellige markt. Door de teams zijn er kraampjes ingericht met veel bruikbare spullen. De opbrengst van de verkoop is voor de goede doelen.

Eerder werden er in het hele land dergelijke sportieve dagen gehouden onder de vlag van KWF. Dat gebeurde onder de naam ‘SamenLoop voor Hoop’, dat was een 24-uurs wandelevenement. KWF heeft in 2019 besloten met de organisatie hiervan te stoppen. Voor de organisatoren van Neerijnen was dat een grote teleurstelling. Zowel vrijwilligers als organisatie zouden het jammer vinden als alle ervaring, opgedaan bij de eerdere edities van SamenLoop voor Hoop, verloren zou gaan.

Nieuwe naam

Bestuurslid Rianne van Valkenburg: “Vanaf het begin vonden we dat dit een evenement voor Neerijnen was dat onderling de inwoners met elkaar verbond. De saamhorigheid straalde ervan af. Zeker in deze tijd moeten we daar zuinig op zijn. We hebben gelukkig in Bert Vos een voorzitter die ook niet van opgeven weet. 

Door de Corona zou ook dit jaar de organisatie bijna niet door kunnen gaan. We hebben de draad gewoon opgepakt, wel door tijdgebrek in een verkorte visie. We wandelen nu geen vierentwintig uur, maar zes uur en onder de naam ‘Wandel voor Leven’. Volgend jaar gaan we weer voor vierentwintig uur. 

We willen er wel een jaarlijks gebeuren van maken. We blijven wel een deel van de opbrengst overmaken aan het KWF, maar niet alles. De andere doelen zijn het Toon Hermans Huis in Tiel en het buddyproject van het ziekenhuis in Tiel.”

Buddyproject

Bij het Buddyhuis kunnen patiënten hun vragen en zorgen over kanker bespreken met een ervaringsdeskundige, een buddy. Dat is een patiënt die dezelfde diagnose kreeg, een behandeling heeft ondergaan en de ziekte heeft verwerkt.

Teams

Het evenement begint om 10.00 uur en wordt gehouden rond het fraaie kasteel Neerijnen.

Bestuurslid Corrie van Wijk: “We hopen net als voorgaande jaren weer veel mensen te mogen verwelkomen, die de teams aanmoedigen en ervoor zorgen dat er in de kraampjes leuke handel wordt gedaan. Om twaalf uur is het moment van de verrassing, dan zullen de teams zich op een bijzondere manier presenteren. We hebben die dag ook een groot aantal eregasten. Dat zijn mensen die van kanker zijn genezen of kanker hebben. Je hoort je de verhalen over wat die mensen meemaken of hebben meegemaakt. Wij ervaren het als een dag met een lach en een traan. De moed en het doorzettingsvermogen wat die mensen hebben, daar word je stil van. Om half drie hebben we een moment van stilstaan. Jammer dat deze eerste opstart-dag, zo noemen we die maar, om vier uur al voorbij zal zijn. Toch is dat een spannend moment. Op dat moment zal bekend worden gemaakt wat de totale opbrengst is.”

Het bestuur hoopt op veel belangstelling, want dat kan belangrijk zijn voor de totale opbrengst. Zij mag zich gelukkig prijzen de steun te hebben van een groot aantal sponsoren en veel vrijwilligers. 

Rianne: “Zonder hen is het niet te doen. Nogmaals we ervaren dat veel mensen zich betrokken voelen bij dit evenement. Nu zijn het hoofdzakelijk teams en sponsoren uit de oude gemeente Neerijnen. Toch dromen wij ervan dat dit evenement gaat uitgroeien tot een groot evenement voor heel West Betuwe. Wat zou dat toch mooi zijn. We zullen toch moeten leren dat succes alleen samen kan worden geboekt.”

Meer informatie: wandelvoorhetleven@gmail.com

Cees Hoogteyling

Cees Hoogteyling
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten