Logo hetkontakt.nl/westbetuwe
Foto: Aangeleverd

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw Hilly Rhebergen-Tissingh uit Geldermalsen

  •   keer gelezen

GELDERMALSEN • Burgemeester Servaas Stoop reikte op zaterdag 14 mei aan mevrouw Rhebergen-Tissingh uit Geldermalsen een Koninklijke onderscheiding uit. Mevrouw ontving haar onderscheiding voor diverse activiteiten. 

Dit zowel vanuit haar functie als directeur bij WoondroomZorg B.V. als bij andere organisaties. Voor al haar vrijwillige inzet voor de samenleving is zij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Oprichter WoondroomZorg B.V.

Mevrouw Rhebergen-Tissingh (1956) is oprichter van WoondroomZorg B.V. Dit vloeide voort uit het ouderinitiatief Stichting Woondroomontwikkeling. Door mevrouw groeide de organisatie uit tot driehonderd medewerkers en dertig aangesloten ouderinitiatieven. WoondroomZorg startte in 2001 en mevrouw werd toen penningmeester van de Stichting Woondroom Schiedam.

Drijvende kracht

Zij werd daarmee de drijvende kracht achter het ouderinitiatief om woongelegenheid te creëren voor jongvolwassenen met autisme. Mevrouw ondersteunde mede het opzetten van soortgelijke ouderinitiatieven. Zo werd in 2005 de Stichting Woondroomontwikkeling opgericht en de doelgroep van de woonprojecten uitgebreid. Zij ontwikkelde mede de handleiding ‘Van Dromen naar Werkelijkheid’. Dat startende ouderinitiatieven nog steeds gebruiken.

Directie

Mevrouw Rhebergen-Tissingh besloot in 2007 een eigen zorgorganisatie op te richten. Dit speciaal voor de ondersteuning van ouderinitiatieven: WoondroomZorg (WDZ). Zij vormt sinds 2013 samen met haar echtgenoot de directie van WDZ. Ze vertaalt de zorgvraag van de ouders in een rooster. Zij voert persoonlijk maandelijks de eindcontrole uit over het besteden en verantwoorden van de PGB-gelden. Dit doet zij voor alle dertig samenwerkingspartners en driehonderd medewerkers. WDZ verkreeg dankzij haar inzet in 2012 een WTZi-erkenning.

Ambulante zorg

Onder WDZ is ook een project voor ambulante zorg en werkbegeleiding ondergebracht: Stichting Dagdromen. Dagdromen ontwikkelde tot een zelfstandige organisatie (Stichting Maatwerk Autisme, 2018). Deze verzorgt voor ruim zeventig mensen een zinvolle dagbesteding in de regio Maassluis.

Penningmeester

Daarnaast was mevrouw vrijwilliger bij het Netwerk Palliatieve Zorg voor Terminale Patiënten Nederland (1996-2003). Zij was penningmeester van de Studiekamer Open Universiteit, opleiding Psychologie (2002-2017). En voorzitter van de Stichting AVE, een ouderinitiatief voor mensen met autisme (2007-2021).

Uitreiking

De uitreiking van de Koninklijke onderscheiding was tijdens de Landelijke ouderinitiatieven dag op 14 mei 2022 in Gorinchem.

Christine Kieviet
Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten