Logo hetkontakt.nl/westbetuwe
Foto: nl.123rf.com

West Betuwe gaat afvalbakken efficiënter beheren

  •   keer gelezen

WEST BETUWE • In de gemeente West Betuwe staan 781 afvalbakken in de openbare ruimte. Avri leegt de afvalbakken namens de gemeente. Sommige afvalbakken worden veel gebruikt, andere weinig. Het kost tijd en geld om deze bakken wekelijks te legen en te onderhouden. Daarom heeft de gemeente samen met Avri onderzocht welke afvalbakken overbodig zijn.

De data die Avri verzamelde bij het legen van de afvalbakken (vullingsgraad) is gebruikt om te bekijken welke afvalbakken weinig gebruikt worden. Samen met de gebiedsbeheerders en gebiedsmakelaars van de gemeente en soms met inwoners en vrijwilligers van de zwerfvuilbrigades, is zorgvuldig bekeken welke afvalbakken overbodig zijn. Deze afvalbakken worden de komende weken weggehaald. Het gaat om ongeveer tachtig afvalbakken. Dit komt neer op gemiddeld drie afvalbakken per kern. Ook worden er dertien afvalbakken naar een betere locatie verplaatst.

Beheer op maat
Standaard wordt elke afvalbak minimaal eens per week geleegd. Langs populaire fiets- en wandelroutes worden de afvalbakken in het voorjaar en de zomer vaker geleegd. Dat geldt ook voor enkele drukkere locaties zoals winkelcentra. Bij zwemplassen worden de bakken bij zwemweer zelfs dagelijks geleegd. In de winterperiode is het weer een stuk rustiger. In deze periode kunnen de bakken dan minder vaak geleegd worden. Zo wordt het aantal ledigingen afgestemd op de behoefte. Avri blijft het gebruik de afvalbakken monitoren, zodat indien nodig het ledigschema verder afgestemd kan worden op het gebruik.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten