Logo hetkontakt.nl/westbetuwe
Knuffels bij het huis aan de Emmalaan.
Knuffels bij het huis aan de Emmalaan. (Foto: Cees Hoogteyling )

Verbijstering over gezinsdrama in Geldermalsen

  •   keer gelezen

GELDERMALSEN • Het bericht van moeder en zoon die zijn omgebracht aan de Emmalaan in Geldermalsen is bij de inwoners ingeslagen als een bom.

Bij de woning is men nog druk bezig met onderzoek. Buiten de afzetting staan mensen sprakeloos te kijken en worden sommigen getroost. Er zijn bloemen neergelegd en knuffels. 

Een postbode uit die wijk: “Ik kan het niet begrijpen, vrijdag ben ik er nog geweest met post. Ze was erg vriendelijk. Ik kan het niet geloven. Dat dit hier is gebeurd.”


Knuffels bij het huis aan de Emmalaan. - Foto: Cees Hoogteyling

Takko

De moeder was een zeer geziene en vriendelijke bedrijfsleider in de modezaak Takko aan de Geldersestraat. Ze was van Russische afkomst en ze sprak perfect Nederlands.


De Takko in Geldermalsen waar de moeder bedrijfsleider was. - Foto: Cees Hoogteyling

De Morgenster

De zoon ging naar de basisschool de Morgenster. Bij de school hebben de kinderen de teksten ‘Rust in vrede Dani’ en ‘Rust zacht Dani’ op de straat gezet. Een onderwijzer: “Dit is de manier waarop de kinderen het proberen te verwerken. Ons is gevraagd geen antwoord te geven op verdere vragen.”


Bij de Morgenster staat met krijt op de grond: ‘Rust zacht Dani’. - Foto: Cees Hoogteyling

De gebeurtenis is het gesprek van de dag in Geldermalsen, bij de kapper en in de winkels. Iedereen is vol onbegrip en verdriet.


Christine Kieviet
Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten