Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Actuele en betrouwbare weginformatie in gemeente West Betuwe

Algemeen 737 keer gelezen

GELDERMALSEN •  Gemeente West Betuwe gaat de bestaande infrastructuur beter gebruiken om vlotter en veiliger te reizen. Dit doen zij door allerlei verkeersdata te digitaliseren. Denk hierbij aan verkeersborden, wegwerkzaamheden, incidenten, evenementen, parkeer- en fietsdata en brugopeningen. Eind 2023 moet 90% van deze verkeersdata actueel en betrouwbaar zijn. 

Als alle verkeersgegevens digitaal gemaakt worden, kunnen deze gegevens gebruikt worden voor slimme voertuigen, navigatiesystemen en planningsprogramma’s. Zo zijn inwoners en hulpdiensten beter geïnformeerd over een betere en veiligere route op dat moment. Dit vermindert ook sluipverkeer door de dorpen. Ook krijgt de gemeente meer inzicht waar onderhoud nodig is of waar de weginrichting anders moet vanwege snelheid of (bijna) ongevallen.

De gemeente is nu bezig met alle gegevens in kaart brengen. De gegevens van de verkeersborden zijn al bekend en niet overal actueel. Daarom gaat de gemeente verkeersborden verwijderen of vervangen. In weekblad Het Kontakt – West Betuwe komt een overzicht van de verkeersbesluiten. Een verkeersbesluit is een besluit van een wegbeheerder om een bepaald verkeersteken te plaatsen, te wijzigen of te verwijderen.

Opdracht vanuit ministerie

Eind 2018 heeft de minister van Infrastructuur & Waterstaat samen met de MIRT-regio’s afspraken gemaakt over het aanleveren van verkeersdata door wegbeheerders. De gemeente is een wegbeheerder en moet data aanleveren.

Diana Kervel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden