Logo hetkontakt.nl/westbetuwe
<p>&bull; V.l.n.r. Rutger Stappershoef, Marijke van den Bosch, Ton van Vlijmen, Barry Ganzeman, Albert Lentink en Rita Boer Rookhuiszen.</p>

• V.l.n.r. Rutger Stappershoef, Marijke van den Bosch, Ton van Vlijmen, Barry Ganzeman, Albert Lentink en Rita Boer Rookhuiszen.

(Foto: aangeleverd)

Woningbouw nr. 1 op verlanglijstje Tricht

  •   keer gelezen

TRICHT • In 2014 presenteerde het dorp Tricht het Dorpsplan Tricht aan de gemeente Geldermalsen. Met daarin plannen en wensen voor de toekomst van het ruim 2000 inwoners tellende Lingedorpje. Er zat ook een uitvoeringsagenda bij met onderwerpen die aangepakt of opgepakt zouden moeten worden. 

Acht jaar later maakt inmiddels deel uit van de gemeente West Betuwe. Vertegenwoordigers van het Platform Tricht Springlevend overhandigden wethouder Rutger van Stappershoef de eerste versie van de Kernagenda Tricht: een bijgewerkte uitvoeringsagenda van het Dorpsplan Tricht in een nieuw jasje.
Destijds stonden de roep om betaalbare woningbouw voor starters en senioren en de zorgen over de toekomstige spoorverbreding bovenaan het wensen/zorgen lijstje. De spoorverbreding is inmiddels bijna afgerond, de wens voor woningbouw is alleen maar sterker geworden want in de achterliggende jaren vond er geen noemenswaardige woningbouw plaats in Tricht. Een door de werkgroep wonen van het Platform Tricht Springlevend eind 2020 gehouden woningbehoefteonderzoek toonde dit nogmaals overduidelijk aan.

Andere plannen zijn inmiddels wel uitgevoerd, zoals de totstandkoming van het Platform zelf, de werkgroep Groen, de aanleg van een klompenpad en ook het gewenste speelbos krijgt met de aanleg van een buurtpark dit jaar vorm. Net als een openbare steiger aan de Linge die ter hoogte van de spoorbrug zal worden aangelegd. En eind vorig jaar ging dagbesteding voor ouderen in het Dorpshuis Tricht van start. Daaruit blijkt dat het maken van een plan, of het nu een Dorpsplan of een Kernagenda heet, belangrijk is om onderwerpen bij de gemeente onder de aandacht te blijven houden en daarmee iets voor en in een dorp te realiseren.

Dit voorjaar organiseert het Platform Tricht Springlevend een avond in het Dorpshuis voor alle inwoners. Zij kunnen reageren op de Kernagenda die inmiddels huis-aan-huis in het dorp is verspreid. Wat mist men? Wat kan nog beter? Wat gaat er juist goed? En Trichtenaren die vragen hebben of nu al willen meedenken of meehelpen met de uitvoering van een of meerdere actiepunten kunnen zich daarvoor aanmelden via email: dorpsplantricht@gmail.com of contact opnemen met Albert Lentink, Irene van Helden, Ewout Bomert, Marijke van den Bosch, Ton van Vlijmen, Jan Willem van Donkelaar, Jan-Willen van Zeitveld of Rita Boer Rookhuiszen van het Platform Tricht Springlevend.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten