Logo hetkontakt.nl/westbetuwe
Foto: Aangeleverd

Leerlingenraad Lek en Linge en KWC-Culemborg houden een jongerendebat

  •   keer gelezen

REGIO • Jongeren hebben het niet makkelijk deze tijd, dat bevestigt ook Tarik Yaagoub, leerling van ORS Lek en Linge. Hij zit in de vijfde klas van het gymnasium en is sinds enkele maanden voorzitter van de leerlingenraad op school. 

Tarik wil helpen waar mogelijk, daar maakt hij echt een levensmissie van. Daarom zet hij zich samen met andere jongeren in voor het organiseren van een jongerendebat. “We willen over een aantal onderwerpen in gesprek gaan en nodigen we hierbij alle politieke partijen en andere betrokkenen uit. Uiteraard hebben we ook contact met Elk Welzijn. We willen onze stem laten horen en kijken hoe we verbindingen kunnen leggen. De definitieve datum en locatie worden binnenkort bekendgemaakt, de planning is nu 26 februari, afhankelijk van de coronamaatregelen.”

Jongeren ervaren de coronaperiode als rijden op een weg vol stoplichten die steeds op rood springen. Het is hoppen van de ene naar de andere lockdown, daar krijg je geen energie van, vindt Tarik. Hij vindt het tijd worden voor positieve energie en vernieuwde verbindingen. Zijn toekomst ziet hij in geneeskunde, want ook daar kun je veel mensen helpen. Het aankomende jongerendebat is voor hem en zijn medeleerlingen een kans om open met elkaar in gesprek te gaan, om te leren van verschillende perspectieven en ook om te netwerken. 

“Volgende week kiezen we de thema’s waar we over in debat gaan, maar je kunt denken aan onderwerpen al de windmolens, sportakkoords, mentale gezondheid van jongeren, veiligheid en omgaan met geld. Allemaal onderwerpen waar we ook iets van vinden en waar we ook mee te maken hebben,” aldus Tarik. 

Op de Instagramaccount van Leerlingenraad Lek en Linge communiceren de organisatoren met iedereen die belangstelling heeft in onderwerpen die jongeren bezighouden. Hub Rivierenland is daar zeker een van. De stichting die jongeren verbindt met bedrijven in de regio is momenteel een project aan te opzetten met en voor jongeren. Tarik is bereid om zijn kanalen in te zetten voor het bereiken van jongeren. 

Het doel is om jongeren juist in deze periode een extra motivatieboost te geven waar ze energie van krijgen. Toffe projecten organiseren die ze inspireert om hun toekomstkeuzes te maken. Want Tarik weet al wat hij wil studeren, maar veel leerlingen hebben daar nog een zoektocht in te gaan. Interessant om ze te horen en te spreken en waar nodig te ondersteunen. www.hubrivierenland.nl


Christine Kieviet
Redactiecoördinator van Het Kontakt West Betuwe, Het Kontakt Tiel en Het Kontakt Culemborgse Courant
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten