Logo hetkontakt.nl/westbetuwe
Foto: aangeleverd

Twaalf regionale initiatieven beloond met bijdragen uit Investeringsfonds

  •   keer gelezen

RIVIERENLAND • Twaalf regionale initiatieven in het Rivierenland hebben een flinke bijdrage gekregen uit het Regionaal Investeringsfonds (RIF). Het fonds is er voor ondernemende inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties die met hun initiatieven een bijdrage willen leveren aan de ontwikkeling van Rivierenland.

In de tweede ronde van 2021 (van 17 september t/m 29 oktober) ontving het RIF 23 subsidieaanvragen. Deze aanvragen zijn beoordeeld door een Economic Board die bestaat uit vertegenwoordigers van verschillende economische sectoren, onderwijs- en financiële instellingen. De Economic Board heeft een positief advies uitgebracht aan het Algemeen Bestuur van Fruitdelta Rivierenland over vijf haalbaarheidsstudies en zeven uitvoeringsprojecten. Het Dagelijks Bestuur heeft vervolgens, het Algemeen Bestuur gehoord hebbende, besloten deze subsidieaanvragen toe te kennen. 

Bonusjaar vanuit Regio Deal FruitDelta Rivierenland
2021 was voor de regio een bonusjaar. Dankzij de Regio Deal FruitDelta Rivierenland tussen Rijksoverheid, Provincie Gelderland en Regio Rivierenland was in 2021 een extra tweede openstellingsronde voor het RIF mogelijk, gefinancierd vanuit de Regio Deal. In 2022 krijgt het RIF een opvolging met het Regionaal Stimuleringsfonds (RSF) dat in oprichting is.

Het Voedselbos Betuwewind kreeg eerder een haalbaarheidssubsidie toegekend. Met dit uitvoeringsproject en de toegekende financiering kan de geplande aanleg van het voedselbos nu meteen worden gerealiseerd. Het gaat om aanleg en inrichting van een voedselbos van elf hectare, aan de Tielerweg in Geldermalsen, inclusief een biologische tuinderij. Hiertoe zal een inrichtingsplan gemaakt worden, inclusief gedetailleerd ontwerp, plantlijsten en voorbereiden van de vergunningsaanvraag. Daarnaast worden voorlichtings- en educatiematerialen ontwikkeld en wordt het project (ecologisch) gemonitord. 

Meer informatie
Alle toegekende projecten zijn binnenkort terug te vinden op de website van FruitDelta Rivierenland (www.fruitdelta.nl). In het najaar van 2022 gaat het fonds weer open. De informatie hierover zal dan te vinden zijn op de website. 

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten